Tribuna
Verdict de pe altă planetă:
Avatar, "încuiat" de "The Hurt Locker"
Rareș BIŢU
1019 vizualizari
Avatar,
Situaţie sosită parcă de altă planetă şi destul de albastră pentru James Cameron şi păsăroii lui, după verdictul de la Kodak Theater, de duminică seara. Ceea ce părea aproape imposibil s-a întâmplat, producţia "The Hurt Locker" învingând cu 6 la 3 Avatar-ul cu încasări de peste 2,5 miliarde de dolari. "The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a fost marele câştigător la cea de-a 82-a gală a Academiei de film americane, fiind recompensat cu şase premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film, în timp ce "Avatar", nominalizat la nouă categorii, a primit doar trei trofee.
Premiile Oscar au fost decernate duminică seară, în cadrul unei gale încărcate de festivism care a avut loc în vestitul Kodak Theatre din Los Angeles. Astfel, "The Hurt Locker", care a avut nouă nominalizări, a obţinut şase premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cel mai bun mixaj de sunet", "cel mai bun montaj de sunet", "cel mai bun montaj". Filmul "The Hurt Locker" a rămas "copilul preferat" al criticilor americani, deşi nu a avut succes la public - încasările mondiale au atins 21,3 milioane de dolari, o sumă pe care canoanele hollywoodiene o consideră mai degrabă mediocră.
Campionul încasărilor
Celălalt mare favorit al competiţiei, "Avatar", în regia lui James Cameron, nominalizat tot la nouă categorii, a obţinut premiile Oscar pentru cea mai bună regie artistică, cea mai bună imagine şi cele mai bune efecte vizuale. Spre deosebire de "The Hurt Locker", pelicula "Avatar" a înregistrat un succes de public fără seamăn, obţinând încasări de peste 2,5 miliarde de dolari, devenind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.
Filmele "Precious", de Lee Daniels, "Up", de Pete Docter, şi "Crazy Heart", de Scott Cooper, au obţinut câte două premii Oscar. Fără a constitui o surpriză, "Up" a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat, după ce a câştigat majoritatea trofeelor acestei categorii în sezonul care a precedat gala Oscarurilor.
Nici câştigătorii premiilor pentru interpretare nu au constituit o surpriză, aceştia fiind deja onoraţi de majoritatea asociaţiilor de profil în sezonul premiilor care se încheie cu gala Academiei de film americane. Astfel, Christoph Waltz şi Jeff Bridges au primit premiile Oscar pentru cel mai bun rol secundar, respectiv cel mai bun rol principal, în timp ce Mo'Nique şi Sandra Bullock au fost premiate la categoriile "cea mai bună actriţă în rol secundar", respectiv "cea mai bună actriţă în rol principal".
In noiembrie, anul trecut, într-o ceremonie separată, producătorul de film John Calley a primit distincţia Irving G. Thalberg Memorial Award, iar Lauren Bacall, Roger Corman şi Gordon Willis au primit Oscarurile onorifice.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA