Tribuna
PNL
Astăzi sună alarma de dezastru, la Tălmaciu
Dan FRÂNCU
3713 vizualizari
Astăzi sună alarma de dezastru, la Tălmaciu

Joi dimineaţa, (28 noiembrie), începând cu ora 10, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei oraşului Tălmaciu şi a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tălmaciu, în Tălmaciu se va desfăşura un important exerciţiu de alarmare – evacuare pentru situaţii de urgenţă.

Scenariul exerciţiului prevede că, în urma ploilor abundente căzute într-o perioadă scurtă, râul Sadu, care străbate localitatea Tălmaciu, a depăşit volumul de apă obişnuit. Urmare a cantităţii de apă acumulată în albia râului, acesta a depăşit cotele de apărare pentru pragurile critice la precipitaţii, prevăzute în Planul de apărare împotriva inundaţiilor. În consecinţă, râul a ieşit din matcă, apa revărsată afectând un număr de opt gospodării particulare, situate pe strada Râului, existând riscul de inundare a încă cinci gospodării. Având în vedere cele întâmplate, programul exerciţiului prevede alarmarea populaţiei prin intermediul sistemului de avertizare - alarmare (sirena electrică ce aparţine Consiliului Local Tălmaciu), anunţarea de urgenţă, prin apelare la 112, a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu şi a preşedintelui Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, alarmarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tălmaciu şi convocarea şedintei de comandă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, adoptarea tuturor măsurilor organizatorice şi de execuţie necesare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor (evacuarea populaţiei şi a animalelor afectate, acordarea primului ajutor răniţilor şi transportarea acestora la spital, alte măsuri de intervenţie specifice).

Încetarea exerciţiului de alarmare (ce se estimează a avea o durată de aproximativ două ore), va fi anunţată tot prin semnal acustic specific („încetarea alarmei”) şi va fi urmată de şedinţa de bilanţ a activităţii.

Rolul exerciţiului este de a stabili cât de pregătiţi sunt reprezentanţii oraşului Tălmaciu pentru a acţiona într-o situaţie de urgenţă reală, de verificare a stării tehnice a mijloacelor de intervenţie, a modului de acţiune şi colaborare între diferite structuri cu atribuţii în gestionarea unei situaţii de acest fel, de formare a deprinderilor necesare pentru acţionarea eficientă în scopul gestionării normale a situaţiei etc.

Foto: Arhivă TRIBUNA


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica