Tribuna
Aspecte de care trebuie să ții cont la iluminarea camerei de zi
Aspecte de care trebuie să ții cont la iluminarea camerei de zi

Oricât de mult ai investit în mobilier, accesorii și decorații pentru living, dacă nu ai folosit lumini de zi potrivite și nu ai respectat câteva reguli de stil și design, rezultatul poate fi dezamăgitor. Iluminarea camerei de zi trebuie să aiba rol funcțional și, totodată, să creeze o atmosferă placută si armonioasă. 

Iată cateva lucruri de care ar trebui să ții cont când te ocupi de iluminarea acestei camere.

 

Tipuri de iluminare pentru camera de zi

Este important să știi că există trei tipuri de iluminare pentru camera de zi:

  • Iluminarea de bază - este esențială și asigură lumina uniformă în cameră și se realizează cu lămpi de tavan sau candelabre
  • Iluminarea funcțională - este realizată cu corpuri de iluminat precum veiozele, aplicele sau lămpile de podea cu scopul de a crea zone funcționale cum ar fi cele de citit sau de servit ceaiul
  • Iluminarea ambientală - este cea care creează o atmosferă placută și confortabilă în camera de zi și se poate obține cu lumânîri sau diverse tipuri de corpuri de iluminat, care permit controlul intensității luminii și poate genera o lumină discretă

 

Un plan de iluminare

Pentru a obține cele mai bune rezultate la iluminarea camerei de zi este bine să îți faci un plan inainte. Scrie sau desenează acest plan ținând cont de prize, de spațiul disponibil, de înălțimea camerei, de mobilier și de zonele funcționale, dar și de stil, design, preferințe si necesități.

 

Alege nivelul de iluminare optim

Lumina de bază din camera de zi nu trebuie să fie orbitoare, dar nici insuficientă. Prin urmare, alege corpurile de iluminare astfel încât să poți obține nivelul optim de lumină și daca nu esti sigur de acesta, poți lua în considerare produsele care iți permit reglarea intensității luminii. Atfel, va fi usor sa obtii atmosfera dorita, indiferent daca vrei sa te uiti la televizor, sa servesti cina sau sa citesti.

 

Ține cont de designul din interior

Pe lângă funcționalitate, iluminarea trebuie să completeze armonios designul și stilul camerei de zi. Astfel, aspectul corpurilor de iluminat, materialele din care acestea sunt realizate și culorile sunt esențiale pentru a obține cele mai bune rezultate.

Prin urmare, dacă livingul tău este decorat în stil industrial, cele mai bune corpuri de iluminat sunt cele din inox cu aspect industrial. Dacă ai adoptat stilul clasic, iluminarea ar trebui realizată cu candelabre, veioze si lampadare cât mai simple.

 

Pentru confort sporit alege corpurile de iluminat inteligente

Dacă vrei sa faci un pas considerabil înainte și să beneficiezi de confortul iluminării inteligente, acum o poți face atât de ușor. Pe piață poți găsi o colecție impresionantă de lămpi pe care le poți controla de la distanță cu telefonul. Astfel, vei putea modifica intensitatea și culoarea luminii și vei putea crea ușor atmosfera potrivită pentru camera ta de zi.

 

Iluminarea unu living modern

Dacă ai o cameră de zi modernă trebuie să optezi pentru un același stil de iluminare. În acest caz poți monta corpurile de iluminat pe pereți si poți opta pentru sisteme de iluminare integrate în mobilier. Pentru a nu da greș, adoptă un stil minimalist cu linii drepte, lumină intensă și bine focalizată. Totodată, alege corpurile de iluminat a căror intensitate o poți controla astfel incat sa obții ușor lumina discretă, ideală pentru o atmosferă intimă și relaxantă.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia