Tribuna
Şi în 2014
Asociaţia Acord a fost de partea oamenilor în nevoie
Alexandra CHEŞCU
2341 vizualizari
Asociaţia Acord a fost de partea oamenilor în nevoie
Cele cinci programe mari derulate cu scopul de a ajuta familiile nevoiaşe au fost şi în 2014, punctele importante pe agenda de activităţi a Asociaţiei Acord. "Cazuri disperate"; "Ajutorul tău, de la Dumnezeu"; "Iisus binecuvântează copiii"; "Un pacheţel cu mâncare pentru fiecare" şi "Lăsaţi copiii să vină la Mine" sunt proiectele derulate de asociaţia sibiană care au avut în 2014, o valoare totală de 16.337 lei, şi care au adus alinare unui număr de 103 beneficiari. Acestea nu au fost însă singurele acţiuni ale organizaţiei, pentru că tot pe parcursul anului trecut 1800 lei din fondurile asociaţiei au fost folosiţi pentru ajutorarea a patru persoane afectate de boli incurabile.

Concursuri de pictură
Pe lângă mâna de ajutor întinsă semenilor aflaţi cu adevărat în nevoie, membrii Acord au contribuit la aducerea copiilor şi tinerilor mai aproape de sărbătorile creştine şi de valorile ortodoxismului, prin organizarea, de către Pr. Marian Vlăduţ, vicepreşedintele asociaţiei, a concursurilor de pictură pe sticlă - "Bucuria Învierii Domnului" şi "Bucuria Naşterii Domnului". "La aceste evenimente au participat numeroşi elevi din Sibiu, dar şi din ţară. Participanţii au fost premiaţi cu diplome şi premii sponsorizate de Asociaţia Acord, în valoare de 1300 lei", a spus Pr. Ilie Horia Arseniu, preşedintele asociaţiei. El a subliniat, totodată, că "Acţiunile umanitare ale asociaţiei Acord s-au diversificat ca urmare a unui parteneriat cu asociaţia germană EIRENE, pentru îngrijirea unor persoane cu grave afecţiuni medicale la domiciliul acestora. Acest proiect comun este coordonat nemijlocit de doamna Monica Răulea, care s-a remarcat atât prin îndrumarea şi sprijinul a două tinere voluntare, cât şi prin implicarea nemijlocită în uşurarea suferinţei unora dintre cazurile din evidenţa celor două asociaţii (Eirene şi Acord)".
Proiecte multiple
Toate acestea s-au discutat în cadrul întâlnirii generale a membrilor asociaţiei, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. În cadrul aceleiaşi întâlniri s-au mai luat în discuţie utilizarea cât mai bună a fondurilor asociaţiei, regândirea modului şi instrumentelor de lucru prin prisma noilor reglementări legale, reanalizarea în Consiliul Director a fiecărui proiect şi a categoriilor de beneficiari ce vor putea fi deservite, utilizarea sistemului informatic de clasificare a beneficiarilor de servicii sociale, realizarea unui schimb permanent de informaţii între Asociaţia Acord, Protopopiatul Sibiu, Arhiepiscopia Sibiu şi alte servicii sociale, fundaţii sau asociaţii, pentru a elimina posibilitatea ca unele persoane rău intenţionate să obţină ajutoare de la toate aceste entităţi.
"Asociaţia Acord va continua în cadrul proiectului "Samariteanul Milostiv coordonat de Pr. Ilie să preia şi să distribuie pachete cu alimente oferite de credincioşii care pun parastase şi apelează la preotul paroh Ilie, pentru a face slujba de pomenire. Banii daţi pentru procurarea pachetelor se vor contabiliza ca donaţii în contul Asociaţiei Acord", a mai subliniat preotul Ilie-Horia Arseniu, care a ţinut să mulţumească ziarului Tribuna pentru sprijinul pe care l-a oferit şi îl oferă organizaţiei pe care o reprezintă.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA