Tribuna
Comunicat de presa
Asociaţia "A.L.E.G.” aleargă la Maraton pentru copiii abuzaţi sexual
Asociaţia
Statisticile arată că, zilnic, şase copii sunt abuzaţi sexual în România, iar pentru a trage un semnal de alarmă Asociaţia "A.L.E.G.” aleargă la Maratonul Sibiului, din 26 mai.

Pe 26 mai ALErGăm pentru <Vorbesc cu copilul meu despre abuz> la Maraton Sibiu 2018. Proiectul nostru informează peste 180 de părinţi şi cadre didactice despre tipurile de abuz ce îi pot afecta pe copii sau pe adolescenţi şi cum acestea pot fi prevenite. Pentru a face asta, ne-am propus să strângem 7000 de lei.  Înscrie-te ca alergător aici: http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/?cauza=36. E de dorit ca atât părinţii, cât şi cadrele didactice, să le asigure copiilor informaţii corecte, care i-ar putea ajuta să nu devină victimele unui abuz sexual. Un vechi proverb spune că “este nevoie de un sat întreg pentru a creşte un copil. Noi credem într-o comunitate de oameni responsabili, atenţi şi empatici”, spun reprezentanţii Asociaţiei A.L.E.G. Sibiu.

Mai multe detalii despre cauza A.L.E.G. se găsesc aici: http://maratonsibiu.ro/edu-parent-vorbesc-cu-copilul-meu-despre-abuz-7978, iar donaţii se pot face la http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/?cauza=36.

A.L.E.G. (Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen) este o organizaţie nonguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii şi prevenirii violenţei împotriva femeilor şi promovării egalităţii de gen. A.L.E.G. este implicată în activităţi de lobby şi advocacy pentru a aduce îmbunătăţiri legislative la nivel naţional în domeniul combaterii violenţei în familie. Organizaţia este acreditată pentru a furniza servicii specializate de informare, consiliere psihologică, asistenţă juridică şi socială victimelor violenţei domestice şi copiilor acestora. Din 2014 oferă şi un serviciu unic specializat pentru victimele violenţei sexuale din România. De asemenea, prin intermediul centrului de informare, asociaţia desfăşoară sesiuni educative în şcoli pentru prevenirea violenţei de gen, întâlniri şi sesiuni de formare pentru specialişti cu atribuţii de intervenţie, campanii de conştientizare publică privind violenţa domestică şi violenţa sexuală.

Antonela MUNTEAN


comentarii
1 comentarii

Doamna Antonela, ai uitat sa ne spui cum se fac bani din alergari! Vine vreun manelist si le da alergatorilor cu dolari fara numar fara numar peste ochi?
E vreo taxa de inscriere in afara de donatiile pentru care nici nu mai era nevoie de alergatura? Sau alergam ca prostii...
Nu mi-i clar
28.04.2018 00:37
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia