Tribuna
PNL
Asigurări de sănătate pentru călugări
Rareș BIŢU
829 vizualizari
* bugetul de stat va suporta plata contribuţiei la asigurări pentru personalul monahal care nu are venituri din muncă * cei mai mulţi călugări nu sunt salariaţi şi nu au asigurări de sănătate *
Călugării din judeţul Sibiu, ca de altfel cei din întreaga ţară, vor avea asigurări de sănătate după ce o nouă lege prevede ca bugetul de stat să asigure plata contribuţiei la asigurările de sănătate pentru personalul monahal care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse.
Noua lege prevede ca personalul monahal care nu realizează venituri să beneficieze de asigurare de sănătate, cu plata contribuţiei din alte surse pe baza listelor nominale comunicate trimestrial Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Culturii şi Cultelor, la propunerea unităţilor centrale de cult.
Contribuţia va fi suportată de la bugetul de stat, iar valoarea ei va fi de 5,5% din două salarii minime brute pe ţară.
În ţara noastră sunt în total 10.000 de călugări şi călugăriţe iar majoritatea nu sunt salariaţi şi activează doar în cadrul comunităţii monahale din care fac parte.
Noua Hotărâre de Guvern modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
comentarii
3 comentarii

Rusine!
Biserica este cel mai mare proprietar: case, hoteluri, paduri, pasuni, finete, aduna milioane de euro din chirii si nu-si poate permite sa suporte asigurarile sociale?
Aceeasi biserica care ia chirii enorme de la de la batrinii cu pensii mici, si care le spune:"sa va ajute copiii cu chiria"?
Cite donatii a facut biserica pentru spitale, camine de batrini, handicapati, etc?
Da, se construiesc biserici cu nemiluita, ca tot amaritii care platesc chirii mari bisericii sint cei care doneaza...
Exista o lista cu actiunile caritabile si sumele donate de biserica? Verifica cineva cit de mari sint chiriile percepute de biserica in comparatie cu veniturile chiriasilor?
Sa nu se inteleaga gresit: sint crestina. Am probleme cu reprezentantii bisericii...
Vali B
03.12.2008 20:46
In tara asta o sa ajunga mai multi cei care nu trebuie sa plateasca asigurari.Oameni buni daca lucrurile ar putea merge asa bine ar veni si americanii sa invete de la noi .Atat de multe exceptii de la regula te fac sa crezi ca doar prostii platesc restul primesc.
MOCA
03.12.2008 21:09
Draga Vali B.

Perfecta dreptate ai. Nici eu nu stiu si nici nu imi pot sa-mi aduc aminte despre faptele bune facute de Biserica descrise de tine. Pacat, dar ai dreptate. Eu ce imi amintesc si stiu despre Biserica este ca este o institutie colectoare de bani, mai ceva ca institutiile financiare si cele mai mari afaceri se fac prin intermediul Bisericii prin intermediul ziselor (din punct de vedere juridic) asociatiilor non-profit si de caritate. Este o rusine cea ce ne fac guvernantii. Oare ce taxe se vor mai inventa ca sa ni se retina din asigurarile sociale pe care fiecare salariat le plateste. Sa munceasca sa nu milogeasca. Dumnezeu te ajuta, daca te ajuti si tu pe tine insuti - prin munca.
Aici ma refer la calugari si la toata gasca preoteasca si ieromonahica.
Verbiceanu Lucian
03.12.2008 23:33
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia