Tribuna
Arest TV şi-a deschis staţie şi la Sibiu
Arest TV şi-a deschis staţie şi la Sibiu
DNA a bifat un nou episod din foiletonul "Arestări la televizor". De data aceasta, "platourile de filmare" au fost la Sibiu, unde, 24 de ore s-a vorbit întruna despre reţinerea prim - procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu şi a unui ofiţer SRI, Tiberiu Popescu. Ca de fiecare dată s-a avut grijă ca televiziunile, ziarele, păsările cerului şi guşterii refugiaţi prin bâr(b)loguri să fie informate în contratimp cu procedurile, astfel încât să se producă un mare scandal mediatic. La televizor, în ziare, pe bloguri au început să curgă presupuneri cu nemiluita, vehiculându-se implicarea în dosar a unor oameni de afaceri sibieni, poliţişti, avocaţi, şefi de instituţii.
Aseară, la ora 19.15, Curtea de Apel Alba a emis un comunicat de presă prin care anunţa respingerea propunerii de arestare preventivă formulată de DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia pe numele celor doi. Avea să fie începutul unui nou fâsâit venit dinspre DNA, organ care nu e la primul rateu.

Întâi la televizor, apoi la judecată

Reţeta scandalului de la Sibiu respectă traseul clasic: se ia una bucată persoană publică şi i se ignoră cu religiozitate orice prezumţie de nevinovăţie. Apoi se tăvăleşte omul prin mlaştina presupunerilor cu damf de bârfă slobozită în presa liberă de orice, se dau publicităţii capetele de acuzare, se lucrează din plin la deteriorarea imaginii, după care se ajunge şi la completul de judecată. Care complet de judecată consideră, în temeiul legii, că persoanele în cauză pot fi cercetate în libertate. Pe parcursul zilei de ieri informaţiile au vuit necontenit, jurnaliştii încercând să afle câte ceva de la fiecare persoană cotată la bursa zvonurilor că ar fi implicată în anchetă. De altfel, ieri, la ieşirea din sala de judecată, înainte de a afla decizia magistraţilor, prim - procurorul Florin Apostu declara că are încredere în justiţia românească şi că, indiferent de decizia judecătorilor nu va face recurs.

"Caltaboşii lui Remeş", în varianta Sibiu

Dacă arunci o privire peste "foloasele" pe care se bănuieşte că Florin Apostu le-ar fi obţinut în urma săvârşirii unor infracţiuni precum traficul de influenţă şi luarea de mită, n-ai cum să nu-ţi aminteşti de celebri caltaboşi ai lui Remeş: un parfum, produse alimentare, băuturi alcoolice, bani şi - ţineţi-vă bine că urmează piesa de rezistenţă! - o revizie gratuită la autoturismul personal. Astea da foloase, chiar merită să stea umăr la umăr cu vestiţii caltaboşi care au stârnit mult zgomot pentru nimic. DNA nu s-a zgârcit în a-i pune prim - procurorului Apostu în cârcă o sumedenie de infracţiuni, nici mai mult, nici mai puţin de zece. În ceea ce-l priveşte pe ofiţerul SRI, Tiberiu Popescu, procurorii DNA s-au limitat doar la trei capete de acuzare. În ultima vreme, DNA a făcut obiectul mai multor discuţii publice, fiind acuzată de instrumentarea unor scandaluri cu miză mediatică şi politică, de iniţierea unor anchete care au rămas fără finalitate. Poate n-ar fi rău ca preşedintele Traian Băsescu, în intervenţiile legate de mersul Justiţiei să atragă atenţia public DNA asupra excesului de zel manifestat în reţinerile televizate.
*
Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Alba Iulia este abilitat să vă remită următoarea:

ŞTIRE DE PRESĂ

Astăzi, 22.10.2010, Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile privind pe inculpaţii A.F.N. şi P.T.N. acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie în calitatea lor de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi, respectiv, ofiţer în cadrul DJI Sibiu.
Curtea de Apel Alba Iulia a dispus cu privire la cei doi inculpaţi măsura preventivă de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile şi a stabilit îndeplinirea următoarelor obligaţii pentru fiecare dintre inculpaţi:
- să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;
- să se prezinte la poliţia localităţii de domiciliu conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori sunt chemaţi;
- să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar;
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme;
- să nu ia legătura unul cu altul sau cu persoanele care au calitatea de martor sau de învinuit în prezentul dosar.
Curtea de Apel Alba Iulia atrage atenţia inculpaţilor că în cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor de mai sus, se va lua faţă de ei măsura arestării preventive.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost declarat recurs de către D.N.A. iar competenţa de soluţionare a căii de atac revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CURTEA DE APEL ALBA IULIA
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt Muntean Cosmincomentarii
52 comentarii

celalalt comentariu nu a fost aprobat. asta merge oare
trist
23.10.2010 01:16
revenind, cu soparle ca pe vremea lui ceausescu, nu pot sa remarc decat cata grosolana intoxicare produce ziarul condus de nu-am-voie-sa-scriu. din fericire, urme de libertate mai exista si am aflat deja cine cu cine joaca. de, fiecare traieste cum poate si inghite cate laturi ii permite stomacul. in cazul vostru, bravi tribunisti, aveti stomac de fier. trist
trist
23.10.2010 01:19
'Geaba incercati voi sa minimalizati, ca revizia aia gratuita a fost la un autoturism primit tot GRATUIT si nu orice jaf de masina, ci un Audi. Va faceti ca nu vedeti padurea din cauza copacilor!
lol
23.10.2010 06:50
Sunteti si voi, cei de la Tribuna, niste bieti slugoi fara demnitae, fara a avea nimc comun cu jurnalismul.
Mogulul
23.10.2010 07:14
O mare porcarie si, ca de fiecare data in astfel de cazuri, au sarit in troaca,improscand cu laturi,acesi vesnici cunoscatori a tot ce misca prin burg.Ii vedeti aici si acum in toata splendoarea lor.
Niste biete ramatoare.
dan capitan de plai
23.10.2010 07:58
Mai plaiasule, in troaca s-au bagat altii, in niciun caz comentatorii!
zexe
23.10.2010 08:06
Va tzatzaie!Ce mai scrieti voi daca nu mai e sefu sa va dicteze ce aveti de scris?
bulibasha
23.10.2010 08:52
Asa arata ,,sinceritatea", deontologia , ziaristului puber din Romania!! Bai,terchea -berchea, slugarnic, pupin...ist, ai auzit de organele statului?
N-o fi dracul chiar asa de negru dar sa scri ca cei doi sunt ,,ingerasi" ....!!! A gresit DNA, a gresit Tribunalul Alba , au gresit toti, numai tu ai dreptate!!! Ai facut scoala la terasele de pe centru !!
Seful tau stie ce-ai scris??? Nici sa-mi plimbi cainele nu te-as angaja!
Nelutzu
23.10.2010 09:01
DL. ZIARIST OVIDIU SCARLAT SPUNE MULTE ... PRIN CE NU SPUNE !
PENTRU O INFORMARE CORECTA CITITI IN ZIARUL ADEVARUL ARTICOLUL "DE CE AU FOST SALTATI..." SI FACETI DIFERENTA.
oPservator
23.10.2010 09:09
E normal sa dezvaluie evenimentul de asa natura ,cica sefului lui nu ar fi strain de eveniment .
un sibian
23.10.2010 09:38
sa dai 1,4 lei pe un ziar de rahat ce scrie la comanda sefului pupat de slugi.

Se rascoala Slavici in mormant, jigodilor
Soso
23.10.2010 09:47
Recomand autorului articolului, si celor din redactia Tribuna sa-l citeasca pe Alexandr Soljenitin: O zi din viata lui Ivan Denisovici. (daca nu au facut-o inca)

Poate vor intelege (sau poate nu) rolul pe care demnitatea umana il are in perioadele grele ale omenirii.

Cu parere de rau, dar cu acest stil de jurnalism, condimentat cu ironii triste, credeti-ma nu aveti absolut nici un viitor.
GS
23.10.2010 09:57
Nu inteleg deloc articoul acestui distins "jurnalist". Ce presa a "intoxicat" ??? Nu am auzit nimic la TV, radio sau chiar presa scrisa. Spune-ti mai concret ??? Ce scrieti aici sunt labarii pe campie.
Lami
23.10.2010 10:01
oare caraculea cita spaga a dat
ghitza
23.10.2010 10:15
...degeaba tot dam din gura intr-o tara fara Dumnezeu... legi am avea da nu le respecta nimeni... fatza de ceea ce a facut si face tov. fuehrer sau tov rector sau tov chiriac etc....etc.... "cazul" asta e de rasul lumii... hai sa va spun un "caz": am fost invitat impreuna cu niste vipi la deschiderea oficiala a unui magazin german in Sibiu... l-a plecare am primit de la nemti o sarsana plina doldora cu fel-fel (valoare aprox. 200 euro) + nr. de mobil inmanat personal de "domnisoara" care mi-a dat sarsanaua... deci: CAZ CLAR DE SPAGA???? sau LUARE DE MITA???? SUNTETI PENIBILI!
vechi sibian
23.10.2010 10:50
P.S. "domnisoara" in cauza s-a comportat ireprosabil!!!
vechi sibian
23.10.2010 10:52
Principalul vinovat este DNA-ul, consuma inutil multi bani si agita pe toata lumea, incercand sa dea senzatia ca ar fi o justitie care lupta, dar nu e inteleasa. De ce mai avem nevoie de DNA, daca oricum in dosarele grave de coruptie, solutiile lor sunt, in mod constant, infirmate de instante?
tribina
23.10.2010 11:20
am trimis un mesaj de ce nu l postati?voi sesiza protectia consumatorului
ardelean
23.10.2010 11:44
sunte ti slugile lui c a r a b u l e a ?????????/
ardelean
23.10.2010 11:45
asa am constatat , din moment ce postatidoar comentariile care va convin
ardelean
23.10.2010 11:46
scrieti c a r a b u l e a dezlegat, modifificat, daca nu exista o setare care se pare ca sterge comentariile la adresa acestui invinuit.
ardelean
23.10.2010 11:48
sper sa fie retinut si c a r a b u l e a
ardelean
23.10.2010 11:49
hotilor
ardelean
23.10.2010 11:51
nu mai stergeti comentariilor,la puscarie cu coruptii
ardelean
23.10.2010 11:52
Corect pusă problema
xyz
23.10.2010 12:43
Aşa da. Nu trebuie să comentezi ce crezi, ci ce trebuie.
xyz
23.10.2010 12:45
am inceput sa fac chiftelute pentru i. c a r a b u l e a
x
23.10.2010 13:33
Dar mai lipsesc multe personaje din telenovela "Arest TV" la Sibiu. Astia sunt doar figurantii!!! Personajul principal, Klaus Johannis in ce episod apare?
lol
23.10.2010 13:46
Paine si circ ! paine mai mutina fiindca circul este generos! Lasand gluma,situatia este grava si dezonoranta ptr "onorabilitatea" sibienilor.Printre ei sunt zeci de mafioti care au sperat ca D-na Kovesi a lasat Sibiul sa doarma linistit,ca vegheaza la somnul lor..Se pare ca in realitate s-a muncit in draci luni de zil4e daca nu ani,pe plan operativ,informational...urmariri,inregistrari,declaratii,plangeri..Vom mai auzi lucruri dure !
Tiberiu
23.10.2010 14:13
Din mituială
xyz
23.10.2010 14:34
Nici vorbă de caltaboşi ci de bani
xyz
23.10.2010 14:35
Ba, mai mult, e vorba şi de şantaj. Ar fi trebuit să fie lăsat să fie mituit vreun an de zile pentru a se convinge şi alţii că nu e vorba doar de caltaboşi ?
xyz
23.10.2010 14:36
Ce poţi să le mai doreşti unor asemenea specimene dec
xyz
23.10.2010 14:38
Mi-am dat seama ce parte din comentariu nu trebuia sa apara
xyz
23.10.2010 14:39
stau si ma gandesc ca prostu,la ce are c a r a si ce io trebuit si asta?
altu
23.10.2010 15:18
ziar de 1,4 lei. Mai bine cumpar hartie igenica.
Soso
23.10.2010 15:29
Sper ca stii ce faci, mai "ziaristule" Scarlat!??!!...
... Mananci RAHAT !!!
P.S.: dara ca-i putea tu face, fiind numai un RATAT !!!
Q.E.D. !
Calypso
23.10.2010 15:29
halal jurnalism, se rasuceste Slavici in mormant!
z
23.10.2010 17:40
Buna ziua. Nu te supara frate dar nesimtitii acestia au program de identificare a cuvintelor considerate periculoase si in cazul depistarii lor intr-un anumit context, blocheaza automat postarea comentariului. De vreo 3 ore incerc sa postez un comentariu in doua articole - cel cu FMI si cel cu UE - si nu ma lasa. Deasemenea am incercat si in acest articol si e de pomana. Dovada ca se cenzureaza la comanda e certa si daca aduceai vreun prejudiciu unei persoane nu era o problema, dar probabil ca ai folosit termeni pe intelesul tuturor si care-i varau in rahat. Asta este si TRIBUNA este aservita intereselor economice si politice din zonele de influenta coordonate de marii afaceristi "sibieni". O seara buna tuturor sibienilor.
ADN pt.sibieni@ardelean
23.10.2010 17:58
Pana si voua v-a fost jena sa semnati articolul cu propriul nume, fiindca, din cate stiu, nu lucreaza nimeni la Tribuna cu numele Scarlat... oricum articolul va face de cacat.
Hai sa ne unim cu totii
Si sa ne aparam mafiotii!
liviu
23.10.2010 18:15
Daca exista vreun sibian cu numele Ovidiu Scarlat il rog sa dea in judecata ziarul Tribuna pentru uzurpare de identitate, ei n-au cum sa dovedeasca faptul ca au in redactie pe cineva care se numeste astfel. Eu zic ca merita incercarea.
popa Oslobanu
23.10.2010 18:25
Daca ati avea un dram de bun-simt v-ati cere scuze macar in online pentru dezinformarea cu schimbarea orei in acest sfarsit de saptamana.
Dar de vreme ce ati publicat pe prima pagina un articol sub semnatura falsa, cred ca ne-am lamurit cu totii despre seriozitatea voastra.
tot Popa Oslobanu
23.10.2010 18:31
Scarlatina
Scarlatina
23.10.2010 19:08
T V A? S a n t a j ? R e c u r s?
T V A
23.10.2010 19:14
SI DE CE NU AR TREBUI SA STIE LUMEA CE SE INTAMPLA SAU TRE SA STIM NUMAI PE AIA DE FURA GAINI
DINAMO
23.10.2010 19:29
Am incercat sa postez si eu un comentariu aici si de atatea ori nu a aparut. Tribuna, nu mai esti un ziar onest in folosul comunitatii locale. Imi este jena ca sunt sibian si ca am un ziar a la Slavici care acum se face de rusine
makarie
23.10.2010 19:55
chiar sunteti niste slugi !!! Toti care mai sunteti acolo nu mai faceti gazetarie. traiti voi cotidianul asta de 2 lei numai din decese ca in rest nimeni nu v-ar mai fi citit. vine o clipa in care daca va sta DANSUL la mititica voi veti termina canalul dunare marea neagra. Cazul acesta de care ati relatat foarte tarziu (ma mir ca nu l-ati pus cu ULTIMA ORA !) a fost relatata foarte voalat in emisiunea Ultimul Ceas de la Eveniment care nici aia se pare ca nu sunt departe de voi cu stilul asta. Sper sa apara comentariul.
tot makarie
23.10.2010 20:03
De ce va ofticati ? In RO toti infractorii , spalatorii de bani , hotii , jefuitorii de banci , traficanti de carne vie , etc ,,.intra si iasa in /din puscarie ca din carciuma , cand vreau si cum vreau. Mai este nevoie de lege sau Curte de apel Alba Iulia sau DNA/DIICOT ? Tot acolo suntem ca si cand nu ar exista. Insa un batran de 81 de ani este bagat la inchisoare , doar ptr ca a mutat un par pe terenul propriu , cica ar fi un pericol public.
ionmut
23.10.2010 23:06
Da de v-ar lua pe toti! Nu numai pe cei corupti, ci si pe voi, cei care le-ati faurit o imagine pozitiva la toti talharii.Bineanteles ca nu ati facut-o din convingere, ci pentru bani aia murdari proveniti tot din acte de coruptie si din hotii.
rambo
24.10.2010 08:14
bai cenzuricilor, ia spuneti ati dat inapoi ceasu lu sefu vostru caraboila fara c.oaie?
mary
24.10.2010 18:47
va chemati pup in c u r isti nu jurnalisti. rusinica.....
t b i
24.10.2010 19:44
Corect
Asa
24.10.2010 22:48
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia