Tribuna
Aproximativ 170 de persoane cu dizabilităţi se întrec la Sala Transilvania
Liuba STARII
1283 vizualizari
Aproximativ 170 de persoane cu dizabilităţi se întrec la Sala Transilvania
Pentru al şaselea an consecutiv, persoanele cu dizabilităţi din judeţul Sibiu vor participa la cel mai important eveniment sportiv organizat la nivelul judeţului "Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilităţi”. Competiţia se va desfăşura joi, 24 octombrie, de la ora 9, la Sala Transilvania.

 

“Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilităţi” este organizată de către DGASPC Sibiu în parteneriat cu ”Motivation Romania" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi are menirea să aducă multe zâmbete, veselie şi voie bună participanţilor. O simplă aruncare cu mingea la coş sau câteva exerciţii de gimnastică par un lucru banal. Pentru persoanele cu dizabilităţi simple exerciţii se transformă în adevărate competiţii de sport care transmit emoţii, dar şi adevărate exemple de forţă, tenacitate şi determinare-o sinteză a tot ceea ce trebuie să ne înveţe sportul înainte de a fi o competiţie sportivă în care se măsoară abilităţile personale din diferite discipline. La “Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilităţi” participă anul acesta aproximativ 170 de beneficiari ai centrelor din structura şi subordinea DGASPC Sibiu şi şcoli, cu vârste cuprinse între opt şi 75 de ani. Le sunt alături 40 de studenţi voluntari ai Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu şi voluntari de la Crucea Roşie Sibiu. Concurenţii participă la diverse probe sportive (aruncarea mingii la coş, gimnastică, bocce). La finalul competiţiei sportive este programată o festivitate de premiere iar câştigătorii competiţiei primesc tricouri, diplomă,cupe, premii din partea sponsorilor competiţiei.Evenimentul vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viaţa beneficiarilor de servicii sociale, fiind proiectul de suflet al directorului general, Laura Camelia Vîlsan, iniţiat în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilităţi, cât şi pentru combaterea percepţiilor stereotipice cu privire la acestea.

Demnitate prin abilitate

Acest eveniment, aflat la a VI-a ediţie, este aşteptat cu nerăbdare, în fiecare an, de către persoanele cu dizabilităţi instituţionalizate, dar şi de cele aflate în familie şi care beneficiază de serviciile Centrelor de zi partenere. Deviza evenimentului 'Demnitate prin abilitate', uneşte suflete şi creează punţi între beneficiarii noştri, voluntari şi public. Bucuria şi distracţia sunt ingredientele unei atmosfere reuşite, iar eforturile pe care le fac persoanele cu dizabilităţi la probele sportive vor fi răsplătite cu aplauze, tricouri şi premii”, a spus Laura Camelia Vîlsan.

În completarea competiţiei solistul de muzică populară, Robert Târnăveanu, un grup de beneficiari dansatori din cadrul CITO Mediaş şi elevii de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Ilie Micu" Sibiu, coordonaţi de către profesor Izabela Tomiţă vor susţine câteva momente de dansuri şi obiceiuri ardeleneşti. De asemenea, echipa de baschet „Diakoniewerk" va încânta publicul cu o demostraţie sportivă. Evenimentul este prezentat de Nicolle Stănese. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu este o instituţie publică subordonată şi finanţată de către Consiliul Judeţean Sibiu. Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Motivation România, Centrul Regional Sibiu, înfiinţat în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi din România.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA