Continental
Tribuna
Apă şi canalizare în Fofeldea şi Ţichindeal. Proiect nerambursabil de 1.500.000 euro! Termen: octombrie 2018
I. BÂRSAN
1732 vizualizari
Apă şi canalizare în Fofeldea şi Ţichindeal. Proiect nerambursabil de 1.500.000 euro! Termen: octombrie 2018

M-am grăbit să ajung în Fofeldea pentru a fotografia minunile din vechea biserică pictată de fraţii Grecu, în urmă cu peste 200 de ani. O veche zicală spune că pleci cu graba şi te întâlneşti cu zăbava.

Zăbava mea a fost un camion care bloca temporar drumul. Alături cu drumul erau excavatoare mai mari sau mai mici ce se pregăteau de lucru. Până s-a eliberat drumul, am aflat de la muncitorii care instalau  o conductă într-un şanţ foarte adânc , că se lucrează la aducţiunea de apă în Fofeldea, satul în care s-a născut August Treboniu Laurean.

De la Primăria comunei Nocrich, de care aparţine satul Fofeldea, am aflat că este vorba despre un proiect în valoare de peste 1500000 de euro, prin care se realizează alimentarea cu apă şi canalizarea  în  satele Fofeldea şi Ţichindeal. Proiectul este finanţat prin P.N.D.R , pe submăsura „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, şi finanţarea este nerambursabilă.

Lucrarea a început în 09 10 2017 şi urmează să fie finalizată după un an, adică pe 9 oct. 2018. După cum se desfăşoară lucrările, termenul  de finalizare va fi respectat. Executantul este asocierea  Trans Grup Agapia şi Dual Districon.

                După terminarea lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă,  primarul Ionel Vişa se va ocupa şi de asfaltarea drumurilor către cele două sate în care turiştii pot admira minunatele biserici, monumente istorice.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia