Tribuna
Anul Tribuna, alături de cititori
Anul Tribuna, alături de cititori

"Împreună din 1884” - un proiect care ne-a adus mai aproape unii de alţii, pe noi, cei care facem să apară Tribuna, şi pe voi, cititorii noştri, cei pentru care apare Tribuna şi datorită cărora Tribuna există astăzi, după 130 de ani de la apariţia primului număr. Acest proiect a ajuns la final şi pentru că ne-aţi fost alături la eveni­mentele organizate, vă mul­ţu­mim! La fel mulţumim ce­lor care au făcut posibil acest proiect, finanţându-l: Primă­riei Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. La fel le mulţumim şi partenerilor noştri strategici Jidvei, Atla­ssib, BRD Groupe Société Générale, Meridiana Trans­fer de Bani, şi parte­nerilor Transcar, Transmixt, Clinica Polisano, Buonavista Cate­ring&Banqueting, Agro-Crinţ, Seviş şi Bricomat.

Alături de comunitate

Gândit ca o serie de evenimente de înaltă ţinută, destinate atât comunităţii locale, cât şi turiştilor care ajung în Sibiu, Proiectul „Împreună din 1884” a avut ca element principal mar­carea a 130 de ani de când cotidianul Tribuna este ală­turi de comunitate şi îşi joacă rolul de principală sursă de informare pentru locuitorii Sibiului şi ai judeţului, dar şi cel de cro­nică fidelă a vieţii acestei comunităţi. Toate manifes­tările realizate în cadrul pro­iectului au marcat tradiţia şi viitorul Sibiului cultural, au adus un plus de valoare şi vitalitate culturală promovând Sibiul în viaţa publică naţio­nală şi inter­naţională.

"Festivalul Tău”, un festival pentru fiecare

"Festivalul Tău” - cel mai important dintre eveni­men­te, şi cu cea mai mare parti­cipare, a reunit timp de două zile – 4 şi 5 iulie, în Piaţa Mare a Sibiului peste 20.000 de spectatori, care s-au bucurat atât de muzica populară a unora dintre cei mai apreciaţi interpreţi ai genului (Nicolae Furdui Iancu, Robert Târnă­veanu şi Junii Sibiului), cât şi de muzica uşoară (Antract, Compact, Elena Gheorghe). "Festivalul Tău” a fost mo­dul nostru de a mulţumi Si­biului şi sibienilor că sunt alături de Tribuna, dar şi da­rul pe care Tribuna l-a făcut celor care o citesc, la aniver­sarea a 130 de ani de la apariţia primului număr. Ne-am dorit, prin acest fes­tival, ca pe lângă articolele cu care venim zilnic pentru a întâmpina nevoia de infor­maţie a sibienilor, să orga­nizăm un eveniment de am­ploare, de care să se bucure întreaga comunitate.

Alături de ziariştii mari şi „mici”

Opt jurnalişti de prestigiu ai presei naţionale/interna­ţionale au vizitat Sibiul, au descoperit locuri şi fapte, au participat la întâlniri cu pu­blicul, la evenimente culturale şi au publicat reportaje despre Sibiu în instituţiile mass-media pe care le reprezintă şi în Tri­buna. Acest eveniment, „Jurnalişti români pentru Si­biu / România iubeşte Sibiul” a făcut parte din proiectul „Împreună de 130 de ani”. La fel ca şi Şcoala „Micul ziarist”, ce a fost destinată tinerilor cititori ai Tribunei care au devenit redactori ai cotidianului, în cadrul atelie­rului „Micul ziarist”. Pe par­cursul a două luni, mai şi iu­nie, 300 de elevi au luat parte la atelierele de introducere în jurnalism şi fotografie, ini­ţiate de redacţia cotidianului Tribuna. Elevii şi cadrele didactice au fost extrem de interesaţi de aceste ateliere şi au solicitat continuarea lor.

Filmul Tribunei

Anul acesta am scos şi un film, un film al Tribunei. Şi cititorii noştri, oameni care au fost tot timpul alături de Tribuna, au venit la lansare. Filmul „Împreună de 130 de ani” a fost lansat în Curtea Interioară a Primăriei Sibiu în prezenţa unui public nu­meros şi s-a bucurat de aprecierea cititorilor dar şi a oaspeţilor invitaţi la eve­niment între care persoane importante din comunitate – reprezentaţi ai autorităţilor locale, ai celor judeţene, ai mediului academic, ai me­diului economic. Timp de 30 de minute, pelicula a imor­talizat o călătorie în istoria ultimilor 130 de ani, cu articole, fotografii şi reclame din cotidianul Tribuna, în comparaţie cu imaginile ac­tuale ale locurilor. Deschi­derea Muzeului societăţii ardelene pentru ştiinţele naturii, prima proiecţie cine­matografică în oraş, primele automobile, tramvaiul, prima ediţie a Târgului Olarilor, Festivalului de Jazz, Fes­tivalului de Teatru, Capitala Culturală Europeană, măr­turii ale principalilor lideri ai comunităţii au fost cuprinse în acest documentar.

Gala „Sibiu şi Tribuna, împreună de 130 de ani”

Ultimul eveniment orga­nizat în cadrul Proiectului „Împreună de 130 de ani” a fost un eveniment de înaltă ţinută. Cititori şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au venit la Sala Thalia în ţinută de gală şi am petrecut împreună un an de excepţie. La Sala Thalia, artişti de renume au urcat pe scenă pentru momente de poezie, folclor sau muzică clasică, au fost omagiate personalităţile Sibiului în baza unui sondaj realizat în paginile ziarului şi pe website, au fost decernate plachete personalităţilor şi colaboratorilor de marcă ai cotidianului. Maia Morgenstern, Adrian Neamţu, Robert Târnăveanu şi Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, Cvartetul Intermezzo au urcat pe scena Sălii Thalia şi ne-au făcut tuturor seara de 5 decembrie una de neuitat. Zeci de locuri din sală au fost puse la dispoziţia cititorilor Tribunei, care au sunat la redacţie şi au primit invitaţii pentru că au vrut să participe la gală. Din păcate, nicio sală nu este suficient de mare ca să îi cuprindă pe toţi cei care sunt alături de Tribuna zi de zi. Pentru ei, dar şi pentru cei care ni se vor alătura pe parcurs, vom încerca să facem acest proiect să continue.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia