Tribuna
European Best Destinations
Tribuna vine cu o nouă surpriză: concert ANTRACT
Antract: "Pentru noi, Sibiul este a doua casă"
Antract:
"Rock on!" Este îndemnul pe care trupa Antract îl va lansa în 5 iulie 2014, în Piaţa Mare din Sibiu, la festivalul ce marchează cei 130 de ani ai Tribunei * Antract este una dintre trupele rock preferate ale sibienilor, mai ales că Manole, chitaristul formaţiei, este din Sibiu
Rockul de calitate se ascul­tă în primul weekend din luna iulie, în Piaţa Mare din Sibiu. Se întâmplă la Festivalul Tău, punctul culminant al pro­iec­tului "Împreună din 1884", me­nit să aniverseze 130 de ani de la apariţia primului număr al cotidianului Tribuna.
"Reţeta" aniversară pro­pusă sibienilor de către Tribuna e una simplă şi care împacă gus­turi muzicale extrem de diverse. Astfel, în 4 iulie, în prima seară a Festivalului Tău, folclorul face legea.

La ora 20, vor urca pe scenă An­samblul Folcloric Profe­sio­nist "Cindrelul - Junii Sibiului", alături de soliştii Alina Bîcă, Viorica Telcean, Daniel Ro­salim, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Adrian Neamţu, Mar­cel Părău, Răzvan Năstă­sescu, Anca Mărginean, Co­druţa Rodean, Camelia Cos­ma Stoiţă şi Traian Stoiţă. Seara se va încheia cu un recital extraordinar susţinut de Nicolae Furdui-Iancu şi formaţia "Crai Nou".
Sâmbâtă, 5 iulie, ora 20, startul la muzică bună este dat de Antract, iar seara va continua în compania trupei Compact şi a Elenei Gheorghe.

"Promitem o seară extraordinară!"

În aer liber sau în pub-uri, Antract e una dintre trupele ce strânge mulţime de fani în Sibiu. Prezenţa lor frecventă pe scena muzicală sibiană are şi o explicaţie: Antract se simte bine la Sibiu, iar sibienii apre­ciază fiecare concert al trupei. "Sibiul este a doua noastră casă pentru că Manole, chi­taristul formaţiei Antract, este din Sibiu; şi, în acelaşi timp, este locul în care avem foarte mulţi prieteni şi colegi de breas­lă", spune Bobiţă Cătuşanu, liderul trupei.
Antract le dă întâlnire fanilor sibieni pe 5 iulie, în Piaţa Mare a Sibiului. Special pentru con­certul, organizat de Tribuna, rockerii au pregătit cele mai recente hit-uri: "Pentru tine, nou", "Lucid", "Fluturi" sau "Dez­bracă-te de tine", precum şi piese care i-au consacrat: "Cârciumăreasa", "M-am obişnuit", "Inima mea". "Vom cânta şi două dintre cele mai noi piese Antract şi aici mă refer la "Tamara" şi "Începe să bată", piese ce sunt deja cunoscute publicului nostru fidel. Aşadar, 5 iulie este ziua când le dăm întâlnire fanilor noştri în Piaţa Mare din Sibiu şi le promitem o seară extra­ordinară! Mulţumim ziarului Tribuna pentru invitaţie şi abia aşteptăm să ne revedem cu fanii şi prietenii noştri! Rock on!", adaugă Bobiţă Cătu­-`anu.

O poveste de 30 de ani

2014 e an aniversar şi pentru Antract, căci rockerii sărbătoresc 30 de ani de la înfiinţarea trupei. Povestea Antract a început datorită lui Bobiţă Cătuşanu, care a înfiin­ţat trupa, numit[ iniţial Mini-Paradox. Numele s-a schim­bat în Zig-Zag şi abia apoi în Antract. Decizii greu de luat au mai fost în primii ani de exis­tenţă ai trupei, iar un exemplu în acest sens este oferit de piesa "Eşti frumoasă...", de pe albumul "Antract". "Părerea unanimă a fost că "e o oroare", dar ei au inclus-o totuşi pe disc şi a devenit piesa de rezistenţă a grupului", se arată pe site-ul oficial http://www.antract.ro/.
Începutul mileniului le-a adus celor de la Antract un single de top, "Inima mea", pre­cum şi noi materiale disco­grafice: "Amintiri" (2001), "Nou" (2003), "Live 20"(2004). Pe acest din urmă album au fost reunite piese ce au făcut furori în rândul fanilor în cele două decenii de muzică Antract: "Sărută-mă!", "Din prima zi", "Singur", "Taci, mă femeie!", "Eşti frumoasă", "Singurătate", "Inima mea", "M-am obişnuit" etc. În 2011, piesa "Pentru tine nou" a câştigat secţiunea pop-rock la Romanian Top Hits Music Awards.
În paralel, Antract a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România, în compania unor nume grele ale rock-ului internaţional cum ar fi: Uriah Heep, Ian Gillan Band, Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost, Ronnie Jammes Dio, Monster Magnet şi Metallica, Helloween.comentarii
1 comentarii

Mai stiu eu politicieni care veneau la Sibiu si ne laudau de numai numai,iar cind ajungeau la bucale, da nu era odata sa nu gindeasca si sa dea un tun Sibiului si sibienilor.
lehamite
25.06.2014 02:07
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia