Tribuna
Antidrog, la Drumurile Naţionale Sibiu
Antidrog, la Drumurile Naţionale Sibiu
*"Ai o singură viaţă, nu o trăi în ceaţă", "eşti rănit, dar nu eşti mort" - sunt doar două dintre mesajele prin care câteva zeci de elevi militează împotriva drogurilor, în cadrul unei expoziţii găzduite de Secţia Drumurile Naţionale Sibiu*
Rovinieta poate face casă bună cu expoziţiile. Am văzut-o în urmă cu câţiva ani, când clădirea Secţiei Drumurile Naţionale Sibiu a găzduit o expoziţie de pictură. Timp de câteva luni, clădirea fiuncţionează din nou şi ca spaţiu expoziţional, doar că acum expoziţia e dedicată luptei impotriva drogurilor. Aceasta e rodul muncii elevilor din clasele a IX-a şi a X-a de la Colegiul Economic "George Bariţiu" din Sibiu. "Ne bucurăm că putem să găzduim o expoziţie de acest gen: meritul elevilor care luptă înpotriva drogurilor trebuie evidenţiat, iar expunerea lucrărilor într-un spaţiu public, circulat, trage un semnal de alarmă şi la nivelul părinţilor", spune Liviu Creţu, directorul Secţiei Drumurile Naţionale Sibiu.
Expoziţia este deschisă în holul instituţiei, iar lucrările au fost realizate în cadrul campaniei"Conştient, nu dependent". Cum atrag atenţia elevii asupra efectelor negative ale drogurilor, alcoolului şi fumatului? Prin mesaje de tipul: *"Ai o singură viaţă, nu o trăi în ceaţă", "eşti rănit, dar nu eşti mort", opreşte-te zece secunde... în acest timp cineva a murit pentru că a fumat", "Drogurile - un bilet către lumea de dincolo", "Ridică-te şi strigă". Fiecare mesaj e însoţit de desene de tip graffiti, de fotografii sugestive pentru efectele negative ale drogurilor, alcoolului şi fumatului. Expoziţia a fost realizată prin aportul prof. Carmen Stănese şi al psihologului Monica Decean.
Maria  SPĂTARIU
Anca PETRAŞCIUC
comentarii
1 comentarii

Felicitari realizatorilor acestei expozitii.Speram sa vedem mai multe mesaje de acest gen de acum inainte.
Cristi
18.07.2011 10:33
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia