Tribuna
Ansamblul "Bujorul de Munte" din Gura Râului, ambasador al tradiţiilor româneşti în Grecia
Ansamblul
Judeţul Sibiu a fost reprezentat la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional "ESMERALD ISLAND" din insula grecească Thassos, de către Ansamblul Folcloric "Bujorul de Munte" din Gura Râului, în perioada 18-23 septembrie 2022. Delegaţia a fost condusă de primarul Gheorghe Călin.

Tinerii gureni au fost mesageri ai tradiţiilor românești în cadrul evenimentelor organizate în festival: spectacole în aer liber, parada portului popular și seri interculturale.
"Cu mare bucurie și sufletele pline de mândrie, i-am urmărit pe tinerii noștri la parada portului popular, în spectacolele susţinute în amfiteatrul din orașul Potos și la serile interculturale, când au arătat pașii jocurilor noastre populare celorlalţi participanţi în festival. Membrii Ansamblului "Bujorul de Munte" au primit ropote de aplauze din partea spectatorilor, a celorlalte ansambluri și a organizatorilor festivalului. Mulţumim tinerilor artiști care formează  Ansamblul "Bujorul de Munte" și care au făcut cinste comunităţii noastre; mulţumim coordonatorilor Silvia Macrea și Ioan Crăcea; mulţumim familiilor, sponsorilor, Asociaţiei de Înfrumuseţare a Comunei Gura Râului și tuturor celor care au susţinut deplasarea ansamblului", declară Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.
De-a lungul anilor, Ansamblul Folcloric "Bujorul  de Munte" a efectuat turnee în România, Grecia, Polonia, Cehia și Austria.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA