Tribuna
Muzeul de Istorie Naturală
Animalele, fluturii şi mineralele aduc "Culoarea în natură"
Alexandra CHEŞCU
1630 vizualizari
Animalele, fluturii şi mineralele aduc

Roşcat, albastru ireal, negru, verde, galben sau roşu, o întreagă paletă de culori îi aşteaptă pe sibieni în această perioadă la Muzeul de Istorie Naturală. Nu este vorba despre tablourile unor pictori cunoscuţi, ci despre "lucrările" executate de Mama Natură, pentru că instituţia muzeală, prin această expoziţie, încearcă să grăbească sosirea primăverii printr-o colecţie impresionantă. Fluturii şi gâzele de la cele mai mici la cele mai mari, scoicile, creaturile acvatice, mineralele, animalele de mici dimensiuni şi păsările sunt exponatele care colorează expoziţia. Dincolo de toate acestea, atracţia principală este o broscuţă ţestoasă vie, care poate fi admirată de toţi cei care trec pragul muzeului.
"Culorile joacă un rol important în natură, fiind folosite pentru a atrage, pentru camuflaj sau pentru a atenţiona alte vieţuitoare. Culoarea în natură înseamnă recoltă, marchează sezonul de împerechere, face trecerea de la un anotimp la altul, de la primele nuanţe de verde ale primăverii până la roşul intens şi tonurile de maro ale toamnei. De fapt nu culorile în sine, ci valorile cromatice obţinute prin combinarea, dispunerea, armonizarea şi echilibrarea valorilor diferitelor tonuri şi nuanţe cromatice sunt cele care au transformat natura într-o operă de artă desăvârşită (...) Prin intermediul exponatelor dorim să vă oferim nu numai un răsfăţ vizual, dar şi o şedinţă de cromoterapie.", au arătat curatorii expoziţiei, Ana-Maria Mesaroş, Gabriela Cuzepan şi Rodica Ciobanu.
Sibienii sunt aşteptaţi să-şi încălzească sufletul cu cele 2336 de piese cuprinse în expoziţia ce poartă titlul "Culoarea în natură", care poate fi admirată până pe 7 aprilie.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA