Tribuna
Fabrica Sevis
Andrei BUTA ne oferă un veritabil şi util ghid montan
Andrei BUTA ne oferă un veritabil şi util ghid montan

Asociaţia Conexiuni şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu vin cu o premieră în promovarea Munţilor Făgăraş pe piaţa turistică românească. Astfel, pentru ca oamenilor să le fie mai uşor să facă cunoştinţă cu munţii, au fost marcaţi 27 de kilometri de trasee montane. Rezultatul va fi lansarea unei noi publicaţii care, cu imagini ale atracţiilor turistice şi într-un limbaj autentic, vine să povestească despre diversitatea şi frumuseţea locurilor.
Datele culese de pe teren, fotografiile realizate şi hărţile întocmite au fost incluse într-un ghid intitulat “Muntii Făgăraş – Trasee Turistice Marcate Poveşti, Amintiri Despre Fapte Oameni Şi Locuri”, o carte în format de buzunar, care să poate fi uşor consultată în vârf de munte sau în zone unde nu există semnal de telefonie mobilă. Ghidul, a cărui apariţie a fost coordonată de Andrei Buta conţine 94 de pagini şi aproximativ 150 imagini în care traseele sunt desenate pe fotografii pentru a înţelege mai uşor pe unde merge poteca.
Ghidul “Muntii Făgăraş – Trasee Turistice Marcate Poveşti, Amintiri despre Fapte Oameni Şi Locuri” conţine prezentările traseelor de pe feţele nordice, sudice şi creasta Munţilor Făgăraş. Lansarea acesteia va avea loc sâmbătă 7 august 2021, ora 10.00 la Bâlea Lac – Refugiul Asociaţiei Salvatorilor Montani (coordonate GPS 45.60317, 24.61171).
”Lansarea broşurii, care marchează şi finalizarea proiectului se va realiza la Bâlea Lac, lângă Refugiul Asociaţiei Salvatorilor Montani, o locaţie accesibilă şi celor care nu sunt obişnuiţi sau nu au antrenament în a urca pe munte. Pentru persoanele mai puţin active este o invitaţie la mişcare, dar şi la a petrece o zi de neuitat în natură”, au declarat organizatorii.
Acest proiect a fost finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Tineretului şi Sportului, la implementarea lui contribuind Asociaţia Conexiuni, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, Asociaţia Salvatorilor Montani, Asociaţia Turnu Roşu-Verde, cu sprijinul Fotoclubului Orizont şi Serviciul Public Salvamont Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia