Tribuna
PNL
Amenzi de 23.000 lei
Ioan VIDRIGHIN
750 vizualizari

În perioada 14 octombrie-7 noiembrie, inspectorii DSVSA Sibiu au efectuat 135 controale tematice vizând verificarea trasabilităţii, marcării şi etichetării cărnii proaspete, în special a cărnii de bovină şi porcină, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Practic, au fost controlate 7 abatoare autorizate, 10 unităţi de procesare carne, 29 carmangerii, 22 măcelării, 41 unităţi de comercializare, 4 hale agroalimentare şi 26 unităţi de alimentaţie publică (restaurante şi cantine).
În timpul controalelor au fost depistate unele abateri de la normele sanitar-veterinare, în special la unităţile cu un volum mai mic de activitate. Este vorba de deficienţe privind manipularea necorespunzătoare a cărnii proaspete, de spaţii de depozitare supraaglomerate, cu produse nelotizate pe sortimente şi categorii, de lipsa unor etichete şi ambalaje corespunzătoare, de lipsa documentelor care să ateste efectuarea examenelor privind indicii de calitate ai produselor supuse vânzării. Pentru aceste abateri, inspectorii DSVSA Sibiu au aplicat unor persoane fizice şi juridce 7 amenzi contravenţionale în valoare de 23.000 lei, iar alţi 4 agenţi economici au primit avertismente.
În acest context, remarcăm şi un fapt îmbucurător: în anul 2008, industria sibiană a cărnii a înregistrat un progres important din punct de vedere tehnologic. Astfel, în urma modernizărilor la parametrii europeni 5 unităţi din acest domeniu au fost acreditate pentru a efectua comerţ intracomunitar şi export, iar alte 5 unităţi vor finaliza lucrările de modernizare în anul 2009.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia