Continental
Tribuna
Alooo, avionuuuu! Nu mai zbura, bă, peste Cluuuuuuuuj!!!
Dumitru CHISELIŢĂ
1014 vizualizari

Pe surse sau direct de la sursă, aflu ceva tare fain ghe pe la Cluuuuuuuj. Un deputat este foarte nemulţumit că la Cluuuuuj e poluare fonică. De la festivaluri cu di-jei de top? Nooo. De la maşinile care este o necesitate? Nope. De la şantierele care râd în soare şi aduc Cluuuujul pe noi culmi de civilizaţie şi progres înspre Alianţa Vestului, nu a restului? Nici. De la, ce să mai zic, gălăgia care o fac separatiştii argyeleni care vor capitala Transilvaniei (ruptă de Rumunia) la Cluuuuj? Nu. Ci de la avioane. Că cică e plin de avioane pe la ei şi ele poluează atât fonic, la decolare şi aterizare, cât şi puturos, de la kerosenul ăla cu care umblă ele. Şi că "zeci de mii de clujeni au sănătatea afectată de zborurile care trec deasupra oraşului" (ceea ce, dacă am fi răi, am putea spune că explică multe în privinţa comportamentului unor clujeni, mai ales pe reţele).
Deputatul cere ROMATSA "să schimbe culoarul de zbor astfel încât să ocolească oraşul". Şi că există riscul ca virgulă "cum cele mai multe accidente au loc la decolare şi aterizare e doar o chestiune de timp până când se va produce prima defecţiune a unui avion deasupra oraşului".
Vai, da grea e viaţa de clujan! După câte că nu te auzi pe tine însuţi când te cerţi în oglindă dimineaţa din cauza şuieratului nonstop al motoarelor de avion, imediat cum cobori în stradă, deja nu mai ai zenul ăla argyelenyesc în tine, că nu ştii când sau din ce direcţie a culoarului aerian, poate să-ţi pice un Airbus sau Boeing sau un Bombardier în cap. Sau să alunece o cursă de Cluuuj - Petropavlovsk Kamceatskii, din cauza carosabilului umed de pe pistă, pe contrasens şi să se ciocnească cu metroul aerian Cluj - Mănăştur - Oradea - Arad - Piatra Olt - Slatina - Piteşti - Titu şi să blocheze traficul, de să circuli bară la bară ca pe Valea Prahovei când pleacă Bucalele în weekend. "Clujul nu e un câmp de cartofi ca să-l survoleze avioanele zi-noapte, între 400 şi 500 de zboruri săptămânal!". Bine.
Deputatul Dohotaru, ex-USR, este un luptător pentru ecologie, natură şi ne-poluare. Ceea ce e bine. Tot el s-a pozat cu copilul propriu pe mijlocul căii ferate, unde riscul de a da un tren peste tine e mai mare decât să cadă o cursă low-cost spre Spania pe strada Borhan­ cului. Tot el a spus că Iniţiativa Coaliţiei pentru familie privind referendumul e "fascism social", deşi aceasta este o teorie comunistă care sune că social-democraţia e o variantă a fascismului, pentru că se pune în calea dictaturii proletariatului. Tot el a militat pentru colectarea selectivă a gunoiului. Deci e un activist.
Dar oare cât de "prioritară" e problema avioanelor din Cluuuj faţă de alte probleme? Că aşa, ca măsură, e simplu: desfiinţezi aeroportul din Cluj, punct. Nemaifiind aeroport, nu mai sunt avioane. Nemaifiind avioane, nu mai are ce să cadă la decolare sau ateri­ zare, deci clujenii pot circula liniştiţi prin oraş. Pot lua liniştiţi trenul din Gara Cluj, autobuzul din autogara Cluj, căruţa, sau să meargă pe jos, ca Badea Cârţan, la Roma, Madrid, Alicante, Dublin sau Manchester United. Păi nu? Iar aeroport să facă, de exemplu, la Jucu de Sus, Bonţida ori Aşchileu. Că poate acolo or fi şi câmpuri de cartofi care să fie sur­ volate de avioane zi şi noapte, aşa cum e normal. Apropo, când s-a prăbuşit ultima oară un avion de pasageri la Cluj, de e aşa mare problemă cu avioanele pe acolo? Alooo, avionuuuu! Nu mai zbura, bă, peste Cluuuuuuuuj!!!

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia