Tribuna
AFF
Alimentarea cu energie electrică în zona rurală

Pentru o cât mai corectă informare a cetăţenilor solicitanţi de lucrări de electrificări şi extinderi de reţele electrice, dorim să facem câteva precizări privind problematicile aferente:
* Electrificarea localităţilor se realizează cu fonduri din bugetele locale, din bugetul de stat sau din alte fonduri legal constituite; Autorităţile administraţiei publice locale şi ministerele implicate răspund de implementarea proiectelor şi a programelor de electrificare şi extindere a acestora. Reţelele electrice de distribuţie se dezvoltă pe baza principiilor de eficienţă economică, cu respectarea planurilor de urbanism, a dreptului de proprietate, a protecţiei mediului, a sănătăţii şi vieţii persoanelor şi cu economisirea energiei, conform normelor tehnice şi de siguranţă cuprinse în reglementările tehnice în vigoare (conform Legii Energiei Electrice, Legea 13/2007).
* Organismele abilitate MIRA (Ministerul de Interne şi Reformă Administrativă) şi Consiliile Judeţene stabilesc categoriile de proiecte eligibile, condiţiile pentru finanţarea şi implementarea proiectelor de selecţie şi manualul de finanţare (conform Ordinului nr. 563/2008).
Operatorii de Distribuţie a energiei electrice realizează conform legii proiectele privind întocmirea planului de lucru de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice (pe baza comenzii beneficiarului şi contra cost) ţinându-se seama de priorităţile transmise de Consiliile Judeţene şi respectiv de Unităţile de Management din MIRA şi promovează lucrări de electrificare sau extindere reţele electrice din surse proprii acolo unde gradul de rentabilitate permite (conform HGR 328/2007).
comentarii
1 comentarii

Decind se ocupa MIlitia de curent ei erau cu scaunul electric pt a afala de la infractori nu sa se ocupe si de bransamente sau sa specializat in montarea de stilpi de inaltaaaaaaaaa tensiune sasi vada de treaba lor si sa lase meseriasi sa-si faca meseria,mai nou ei stiu tot si nimic.
UN SIBIAN
02.04.2009 09:57
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA