Tribuna
Ajutor olandez pentru "Prichindelul"
Ajutor olandez pentru

Copiii care se află în Complexul pentru Servicii Comunitare "Prichindelul" din Sibiu se vor bucura până la sfârşitul anului de o faţadă şi de o terasă renovate complet. Banii folosiţi pentru reabilitarea uneia dintre clădirile complexului vin din partea fundaţiei olandeze Stichting Roemenie Hulp, care se implică în ajutorarea centrelor aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (DGASPC) încă din anul 2003. Valoarea donaţiilor olandeze se ridică la suma de 141.325 de euro, până în 2010, Complexul "Prichindelul" beneficiind în acest an de un ajutor de încă 10.000 de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru reabilitarea terasei şi a faţadei Pavilionului 1 din cadrul Complexului. 
"Prichindelul" nu este singurul centru aflat în subordinea DGASPC Sibiu care a captat atenţia olandezilor, în cei opt ani de când Stichting Roemenie Hulp şi-a făcut simţită prezenţa în viaţa copiilor din judeţ, donaţiile fiind direcţionate spre alte şase centre: C.I.T.O Dumbrăveni, Centrul de Plasament nr. 3 Sibiu, Centrul de Plasament din Orlat, Centrul de Plasament din Agnita, Centrul de Plasament din Agârbiciu şi Centrul de Plasament din Turnu Roşu. Tot olandezii au fost cei care cu cei 10.000 de euro de anul trecut au ajutat la reabilitarea sistemului de încălzire şi a instalaţiilor de apă, în Pavilionul 1 al Complexului de pe strada Bastionului.
Potrivit lui Onoriu Moldovan, directorul Complexului "Prichindelul", investiţia din acest an este una mai mult decât bine venită, întrucât faţada Pavilionului 1 se află într-o stare foarte proastă, cu tencuiala căzută şi cu infiltraţii de apă. Totodată, Onoriu Moldovan şi-a exprimat speranţa că firma ce va câştiga licitaţia pentru execuţia lucrării va acorda o atenţie deosebită acestei clădiri, pentru că aici trăiesc şi cresc, de fapt, copii.   (A. C.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia