Tribuna
Ajutor de minimis pentru agricultorii afectaţi de ploi
Ioan VIDRIGHIN
973 vizualizari

Micii agricultori care au culturi în spaţii protejate şi au suferit pierderi ca urmare a fenomenelor meteorologice nefavorabile din perioada aprilie-mai 2014 vor primi un ajutor de minimis pentru compensarea pagubelor. Cuantumul sprijinului financiar a fost stabilit la 27 lei/ metru pătrat pentru geam sere şi la 3 lei/metru pătrat de folie de plastic solarii afectate din cauza grindinei, viiturilor, indundaţiilor, vântului puternic sau infiltraţiilor de apă. Pentru a fi eligibili la acordarea acestor subvenţii, legumicultorii trebuie să solicite ajutorul de minimis la DAJ Sibiu, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol de la Primăria în a cărei rază se află suprafaţa cultuvată cu legume sau flori şi să deţină procesul verbal de constatare a pagubelor, întocmit de Comsia locală pentru situaţii de urgenţă.
Banii reprezentând ajutorul de minimis se vor plăti într-o singură tranşă, începând cu data de 15 august 2014. Resursele financiare necesare aplicării acestei scheme de sprijin se asigură de la bugetul de stat. Menţionăm că valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unui producător agricol nu poate depăşi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciţii financiare.
Din fericire, până în prezent, în judeţul nostru pagubele au fost în procente mult sub 30 la sută din suprafaţa cultivată cu legume.
"Cei cinci legumicultori înregistraţi cu solarii acoperite (din Şeica Mare, Bungard, Sibiu) nu au fost afectaţi de fenomenele extreme ale naturii. Nici legumicultorii care au culturi în câmp deschis nu au suferit pagube. Ca urmare, până ieri, la DAJ Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere pentru acordarea acestui ajutor de minimis", ne-a declarat Felicia Toth, şef Serviciu în cadrul DAJ Sibiu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia