Tribuna
PNL
ADVERTORIAL - PRO România Sibiu: implicarea sibienilor, prin participare semnificativă la procesul de vot, poate produce schimbarea în bine
ADVERTORIAL -  PRO România Sibiu: implicarea sibienilor, prin participare  semnificativă la procesul de vot, poate produce schimbarea în bine
Actuala campanie electorală reprezintă o lecţie amară pentru mediul politic: în stradă se simte oboseala unui electorat dezamăgit, minţit, saturat de promisiuni care nu s-au transformat în fapte.

Mediul online abundă de mesaje anti prezenţă la vot.

Însă dacă nu ne vom folosi acum de dreptul pe care îl avem cu toţii, acela de a alege în mod democratic o admi­nistraţie care să ne reprezinte, vom lăsa o minoritate condusă de interese să hotărască pentru noi. şi vor urma alţi patru ani de lamentări pe reţelele sociale.

Atât ne va rămâne.

Înainte de pandemie (vă amintiţi cum era?), motivaţia mea era să fac ceva concret pentru oraşul în care trăiesc.

În contextul dificil creat de coronavirus, motivaţia mea rămâne aceeaşi: să îmi pun expertiza profesională şi de viaţă la dispoziţia sibienilor, să  încerc să găsesc soluţii viabile pentru creşterea calităţii vieţii în Sibiu.

În ultimele şase luni, măsu­rile extreme impuse pentru limitarea răspândirii virusului  au determinat scă­derea standardelor de viaţă. Salariile au suferit modificări drastice, iar perspectiva e aceea de a avea o economie mult mai slabă, ceea ce va conduce la modificarea struc­turii consu­mului şi a pro­ducţiei.

Se cere coerenţă şi deter­minare în administraţia publi­că, pentru a se putea realiza proiecte majore, generatoare de locuri de muncă şi bună­stare. Proiecte realizabile prin identificarea de surse de finanţare, fie absorbţie de fonduri europene, fie parte­neriat public privat.

Declinul sectorului privat reprezintă cea mai importantă provocare pentru viitorul Sibiului, de aceea regândirea taxelor şi impozitelor locale astfel încât să încurajeze dreptul la iniţiativă economică, ar arăta respect pentru întreprinzătorii privaţi.

Reset în educaţie, în sănătate, politici publice care să acorde egalitate de şanse tuturor locuitorilor Sibiului, măsuri care să şteargă ine­galităţile sociale  dintre zonele prospere si cele  să­race ale unor cartiere, pentru un mediu de viaţă sigur şi stabil.

Dar toate acestea pot fi reali­zate doar prin implicarea sibie­nilor, prin participare semnifi­cativă la procesul de vot. Doar ei, informaţi şi determinaţi să legitimizeze noua administraţie sibiană, pot produce schim­barea în bine dorită.

Pot, dacă vor vota.

Organizaţia Judeţeană PRO România Sibiu

 Publicat  de Casa de Presă şi Editură Tribuna, la comanda PRO România Sibiu, CMF 21200010, tiraj 5500 exemplare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia