Tribuna
Adrian Mihai, manager general Assault Protect: "Sibiul este un oraş liniştit!"
Adrian Mihai, manager general Assault Protect:

Evenimentele petrecute în ultima perioadă în mai multe localităţi din România, culminând cu tragediile de la Caracal, ridică semne de întrebare în privinţa securităţii pe stradă (şi nu numai) a cetăţeanului. Instituţiile statului au dat dovadă că nu sunt pregătite de multe ori să facă faţă cazurilor cu care se confruntă, iar uneori preţul plătit este mult prea mare.

Managerul firmei private de protecţie, monitorizare şi pază Assault Protect, Adrian Mihai, a afirmat, într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului Tribuna, că - din fericire - Sibiul este un oraş liniştit. Mihai a vorbit despre una din intervenţiile recente la care au luat parte agenţii săi şi a făcut referire şi la cazul Caracal, punctând greşelile care s-au făcut şi ce trebui să înveţe autorităţile de pe urma acestuia.

 

- Comparativ cu alte orașe din România, cât de sigur este Sibiul?

- Sibiul este un oraș liniștit, în care incidentele cu violență sunt minore. Bineînțeles că fiecare pădure are și uscăturile ei. La Sibiu nu putem vorbi de o escaladare a violenței. Aici are un rol important și Poliția, care lucrează mult la capitolul prevenției. Este şi meritul poliţiştilor că pe străzi este liniște.

- Totuşi, câte un mic conflict mai apare din când în când şi la Sibiu. Se mai agită apele şi pe aici. Zilele trecute s-a întâmplat ceva în Complexul Cedonia şi ştim că agenţii de la Assault Protect au intervenit primii. Despre ce a fost vorba?

- La o sală de jocuri de la Cedonia, un individ s-a supărat că a pierdut la "păcănele" şi s-a hotărât să scoată o ușă din perete cu tot cu toc şi să spargă câteva aparate. Noi am intervenit într-un timp foarte scurt. În 5 minute am fost acolo și am aplanat conflictul, așteptând să predăm turbulentul polițiștilor, care au venit, de asemenea, după numai câteva minute. L-au  dus pe "demolator" la secție, unde i s-a întocmit dosar penal. Când te gândești ce poate face un individ sub influența alcoolului...

- Acesta e protocolul, agenţii firmelor de pază şi protecţie private nu au voie să încătuşeze persoanele care încalcă legea?

- Da, aşa prevede protocolul. Noi avem doar dreptul de a face tot posibilul pentru a aplana conflictele, după care Poliţia este cea care are dreptul de a face reţineri sau de a aplica amenzile cuvenite, după caz.  Nu vorbesc în numele celorlalte firme de pază şi protecţie private din Sibiu, dar noi, cei de la Assault Protect, avem o colaborare bună cu Poliția, care în orașul Sibiu dă dovadă de profesionalism și se implică în mod activ, fiind cu adevărat în slujba cetățeanului, fapt care dă o stare se siguranță fiecăruia dintre noi.

 

- Ştim că activitatea Assault Protect nu se rezumă numai la obiective şi acţiuni din Sibiu şi din judeţ. Există diferenţe majore între problemele cu care vă confruntaţi în localitatea noastră, în judeţul Sibiu, şi cele din alte oraşe, din alte zone?

- Assault Protect activează în majoritatea județelor din țară și am ajuns la concluzia că fiecare zonă geografică este diferită în ceea ce privește infracționalitatea. Personal, sunt bucuros că locuiesc într-o zonă unde apele sunt liniştite și concetățenii mei sunt oameni cu simț civic foarte dezvoltat.

Vă mai pot spune că, la Sibiu, departamentul Assault de monitorizare și intervenție asigură servicii la aproape toate sălile de jocuri din oraș, la foarte multe localuri, pub-uri, mai mult sau mai puțin selecte, la multe magazine cu bijuterii, articole electronice, precum şi la case private, clădiri de birouri, fabrici, depozite etc. Timpul nostru de reacție este cel mai bun și agenții de securitate sunt antrenați să facă față tuturor situațiilor din teren, având în vedere că sunt campioni în acest sens.

 

- Care este opinia unui manager al unei firme de protecție și pază private referitor la cele petrecute în Caracal?

- Din punctul meu de vedere, cazul de la Caracal este unul de natură complexă, acolo existând de ani buni fapte și acțiuni care au dus la acel moment culminant. Cred că se știa ce fel de om este acel individ, sau măcar se bănuia. Părerea mea este că nu a făcut numai două victime și în mod cert nu acționa de unul singur. Sperăm ca cei implicaţi direct în anchetă vor face lumină în acest caz și se vor trage anumite concluzii prin care autoritățile statului să acționeze pe viitor într-un mod rapid și eficient. Toți polițiștii care au acționat acolo au dat dovadă clară de lipsă profesionalism.

- Ce credeţi că ar fi trebuit făcut pentru îmbunătățirea serviciilor tuturor celor implicați în tragedia de la Caracal?

- Consider că mai avem mult de lucrat în anumite zone din țară la nivelul de pregătire fizică, psihică și tactică a celor care acționează direct pe teren și care trebuie să fie pregătiți pentru orice situație gravă care poate surveni, prin luarea unor decizii corecte de care, de cele mai multe ori, depinde  viața noastră. Totuși, fiecare dintre noi trebuie să fim conşțienți că la fiecare pas ne pasc pericole care pot fi evitate dacă acționăm potrivit situației care se impune. Nu numai la noi sunt cazuri cu violență dusă la extrem, dar ceea ce a șocat opinia publică a fost modul prin care s-a acționat la aceste cazuri care puteau fi rezolvate la un nivel prin care să demonstrezi că ești profesionist în ceea ce faci.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA