Tribuna
Adrenalină la înălţime. La Arka Park
Ana Maria MĂTUŞOIU
3436 vizualizari
Adrenalină la înălţime. La Arka Park
Funii, inele, scări, trepte şi alte zeci de exerciţii, cu toate au fost special gândite pentru a crea o experienţă de neuitat pentru toţi cei care calcă pragul parcului de aventură Arka Park. Cu asta s–au "confruntat" şi cei 25 de concurenţi care sâmbătă, 26 octombrie, şi–au dovedit agilitatea de sportivi, răspunzând afirmativ provocării de a escalada cele cinci trasee din cadrul competiţiei. Aceasta a devenit şi mai acerbă având în vedere faptul că a fost prima ediţie a Campionatului de escaladă.
Astfel, sâmbătă, începând cu ora 11, la staţiunea Pălti­niş, a debutat primul Cam­pionat de escaladă pentru angajaţii sibieni, organizat de Arka Park.

Cinci echipe pe cinci trasee

Elemente care să îţi dea fiori la prima vedere, dar fără să te pună în pericol, circuite grele, dar nu imposibil de par­curs. Un traseu inedit, provocator şi plin de jocuri in­teresante. Asta au întâmpinat cele cinci echipe, fiecare re­pre­zentantă a companiei unde lucrează, reunite lao­laltă cu un scop comun: do­rinţa de aventură. Mainetti, NTN- SNR Rulmeni - re­pre­zentată de două echipe, Somarest şi echipa ziarului nostru - Tribuna, sunt cele cinci echipe care timp de trei ore au făcut cunoştinţă cu jocurile parcului de aventură. În cadrul concursului, toate echipele au trebuit să par­curgă cinci trasee: Verde 2, Roşu, Albastru, Mov - traseu de echipă - şi T3 - Tiroliana 3. 

Siguranţa, pe primul loc

"Siguranţa vizitatorilor noş­tri este preocuparea princi­pală", spun organizatorii. În acest sens, parcul este con­struit în aşa fel încât niciunul dintre vizitatori sau partici­panţi să nu fie rănit. Concur­sul a debutat în jurul orei 11, dar, înainte de asta, fiecare participant a fost echipat cu căşti de protecţie, hamuri şi câte două carabine cu sis­tem de siguranţă care să le asigure protecţia. Apoi echi­pele au fost înştiinţate de către instructorii Arka Park în legătură cu traseele pe care le-au avut de parcurs, dar şi cum va decurge competiţia. Astfel, regula principală pen­tru a deveni echipa câştigă­toare a fost de a parcurge toate traseele într-un timp cât mai scurt. De asemenea, participanţii au fost avertizaţi că vor fi penalizaţi atunci când carabinele nu vor fi prin­se, dar şi când vor renunţa să-şi mai execute exerciţiul.

Jocuri grele, dar distractive

Fie că zici traseu Verde sau Roşu, pentru unii, aceste denumiri s-ar putea să nu spună nimic. Aşa a fost şi în cazul concurenţilor de sâm­bătă, astfel că dacă unii din­tre ei au mai participat, cei mai mulţi au fost puşi pentru prima oară faţă în faţă cu un parc de aventură. Acesta nu a fost însă, un impediment. Alături de fiecare grup s-a aflat câte un instructor care a avut grijă să cronometreze timpul şi să ofere ajutor sau chiar penalizări, acolo unde a fost cazul. Iar competiţia s-a dovedit a fi una în care lu­crurile au mers aşa cum au fost gândite. De-a lungul des­făşurării competiţiei, r]se­tele şi voia bună au domnit la Arka Park, iar fair-play-ul a fost la el acasă, astfel că par­ticipanţii s-au felicitat reciproc ori de câte ori au avut ocazia. De asemenea, s-a remarcat şi dârzenia partici­panţilor de a duce până la capăt toate exerciţiile. Cu toate că gradul de dificultate este acelaşi, unii participanţi au resimţit mai mult obo­seala sau lipsa practicării sportului, astfel că au existat şi concurenţi care n-au mai putut să termine un circuit început. Alţii însă, n-au avut gând să renunţe, astfel că bazându-se pe echilibru şi coordonare, au reuşit să termine  fiecare joc. Dintre cele cinci trasee, doar cel Mov a implicat participarea a doar doi concurenţi din fiecare echipă. Aici, accentul a fost pus pe munca în echipă, iar cele cinci s-au descurcat cu brio, fiecare încercând să scoată un timp cât mai mic. Restul concurenţilor au fost supuşi şi ei la muncă, tre­buind să îi ajute pe coechi­pieri să traverseze circuitul care a fost unul dintre cele mai grele. Celelalte patru trasee au fost parcurse de către fiecare concurent.  
La final, a urmat premie­rea echipelor. Şi, cu toate că locurile de pe podium sunt întotdeauna cele mai râvnite într-o competiţie, de data aceasta, câştigul şi distracţia au fost la egalitate.
comentarii
1 comentarii

Atatea explicatii cu o reclama mascata!!Mai folositor era daca cele 5 echipe adunau gunoaiele din zona concursului ori plantau ceva puieti de brazi!Se relaxau si invatau ceva din civicul care ne lipseste!!Am copiat din vest metode de relaxare si le punem in aplicare dar ....se lucreaza ca in vest????
wili
01.11.2013 05:51
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia