Tribuna
Meseriile viitorului
Admitere la Învățământul Dual Marquardt!
Admitere la Învățământul Dual Marquardt!

Compania Marquardt va selecta 14 elevi pentru școlarizare în învățământul dual, pentru a-i pregăti în specializările: Electromecanic utilaje și inst. Industriale (7 locuri); Sculer – Matrițer (5 locuri) și Operator Mașini cu Comandă Numerică (2 locuri).

 

Prima etapă de înscriere va fi în perioada 29 iunie - 6 iulie 2020  la Liceul Tehnologic ”Independența” din Sibiu (Str. Gladiolelor) sau la unitățile de învățământ gimnazial la care elevii au terminat studiile.

Școala duală se desfășoară pe baza unui contract între firme, școală, părinte și elev. La sfârșitul celor 3 ani de studiu, elevii au posibilitatea să opteze pentru a se angaja la compania în care au făcut practica sau să continue studiile.

Pe lângă prioritatea la angajare după finalizarea studiilor, sistemul dual aduce multe alte beneficii pentru elevi: bursă lunară de 500 lei, transport și cazare pentru elevi în căminul Liceului Tehnologic „Independența”, masă gratuită la cantina companiei Marquardt în perioadele de practică, diplomă recunoscută la nivel internațional obținută la finalizarea studiilor.

 

A 7-a generație de elevi

Compania Marquardt susține învățământul profesional în sistem dual încă de la începuturile acestuia în Sibiu, din anul 2014. Marquardt Sibiu a investit până în prezent peste 180.000 euro în construirea și dotarea atelierului cu aparatură și echipamente moderne speciale, dedicate pregătirii elevilor în meseriile viitorului. Atelierul este echipat cu standuri pentru electronică, pneumatică, aparate de măsură, bancuri individuale pentru mecanică, strunguri, mașini de frezat, mașină de rectificat.

În acest an școlar 2020-2021 Marquardt va ajunge la a șaptea generație de elevi, compania pregătind în prezent 22 elevi. Școala Marquardt a avut o eficiență foarte bună, reflectată în faptul că toți absolvenții din generațiile 2017, 2018 și 2019 au fost angajați în companie imediat după terminarea studiilor, urmând ca anul acesta a patra generație sa fie angajata după finalizarea examenelor.

Compania Marquardt activează în învățământul dual prin intermediul unei asociații care permite colaborarea între mediul economic și școală (Colegiul Tehnic Independența), cu rezultate bune în adaptarea programei de studii și realizarea practicii în întreprinderi. În acest mod, compania se asigură că elevii sunt pregătiți pentru nevoile ei specifice și, simultan, sprijină material elevii și școala pentru a derula un proces de învățământ modern și eficient, adaptat cerințelor pieței muncii.

 

Detalii suplimentare:

Liceul Tehnologic Independența: Str. Gladiolelor nr. 2, tel: 0269221806,

email: independenta_77@yahoo.com

 

http://www.scoaladuala.ro/ – site Școala Duala Sibiu

 

www.isjsb.ro – Inspectoratul Școlar Județean SB

 

www.alegetidrumul.ro – site CNDIPT­­­­

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia