Tribuna
SEVIS
Acoperișul verde, cea mai inovativă metodă de hidroizolații terase la ora actuală
Acoperișul verde, cea mai inovativă metodă de hidroizolații terase la ora actuală

Știai că prin hidroizolație îți poți crește valoarea actuală a locuinței? Acoperișul verde, cea mai inovativă formă de impermeabilizare a clădirilor, este cea mai bună metodă de a face acest lucru la costuri optime, beneficiind și de alte multiple avantaje.

Acoperișul verde este noua descoperire în hidroizolatii în România, o practică adusă din Occident de către experții din țara noastră, ce vine la pachet cu beneficiul izolării fonice, izolării termice, etanșeizării construcției și multiple avantaje de ordin estetic. Dacă vrei să ai propria oază de relxare la înălțime, ideea unui acoperiș verde pentru locuința ta trebuie să devină realitate!

 

La noi în țară este un concept nou, în Elveția și Germania o practică

Hidroizolarea prin intermediul așa-numitului „acoperiș verde” este un concept nou în România, dar care a început să prindă o tot mai mare amploare. Se practică atât pentru clădirile de birouri, cât și în cadrul proiectelor rezidențiale, și crește mult valoarea imobilelor. În Elveția, implementarea acestui sistem de hidroizolație este reglementată prin lege, fiind obligatorie pentru acoperișurile ce depășesc 500 mp.

În Germania, 10% dintre construcții beneficiază deja de acest sistem și se bucură de toate avantajele lui. Din fericire, și în România există echipe bine pregătite, care au experiență în implementarea acoperișurilor verzi. Pe lângă impactul estetic evident, avantajele de ordin funcțional sunt demne de luat în considerare.

 

Cum poate hidroizola eficient clădirea un acoperiș verde?

Acoperișul de terasă verde este îmbrăcat, parțial sau în totalitate, în vegetație. Aceasta include flori, plante verzi, arbuști pitici, licheni și iarbă - ce cresc fără intervenția omului sau cu puțin efort de îngrijire. Dincolo de ceea ce „se vede”, există un sistem strategic conceput, care conține mai multe straturi, fiecare dintre acestea având un rol bine stabilit. Un strat esențial este reprezentat de membrana antirădăcină.

Ea formează o barieră eficientă, ce nu permite pătrunderea rădăcinilor vegetației plantate în celelalte tipuri de straturi. Un alt element esențial este sistemul de drenaj, ce direcționează apa în scopul hidratării pământului, iar surplusul spre gurile de scurgere. Tot acest ansamblu permite o foarte bună hidroizolație.

 

Care sunt celelalte avantaje de care poți beneficia

Studiile efectuate pe clădirile care deja dețin un acoperiș verde, arată beneficiile multiple pe care le are un asemenea sistem. Izolarea fonică, de exemplu, este un avantaj indirect obținut. Vei observa că anumite zgomote nu vor mai fi sesizabile, odată ce ai un acoperiș verde. Un alt beneficiu indirect este izolarea termică: în construcția care are un acoperiș verde, temperatura se va menține constantă.

Atât pe timpul sezonului cald, cât și pe timpul sezonului rece, atmosfera va fi una plăcută. În comparație cu alte tipuri de materiale, acest sistem este și foarte durabil și se rentează ca investiție. Din punct de vedere al aspectului vizual, lucrurile sunt cât se poate de clare: un acoperiș de terasă verde îți va schimba complet locuința.

 

Vrei un acoperiș terasă verde? În România, Milucon.ro ți-l poate implementa

Atunci când este vorba de forme inovative de hidroizolație, Milucon.ro este nr.1. Această companie ține pasul cu noile descoperiri din domeniul construcțiilor și se adaptează constant la cererea beneficiarilor. În România, Milucon.ro este echipa expertă în tot ceea ce înseamnă lucrările de implementare a unui acoperis terasa de cea mai buna calitate, de la A la Z.

Colaborează cu această companie cu încredere, vei avea doar avantaje!

 

Date de contact:

Tel: 0766 419 049

E-mail: office@milucon.ro

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia