Tribuna
Accident mortal pe DN 1
Laura BUCIU
3808 vizualizari
Accident mortal pe DN 1
* Doi bărbaţi de 33 de ani sunt în stare foarte gravă la spital * Pasagerul din dreapta faţă a murit pe loc * Drumul Naţional 1, a fost blocat pe Hula Bradului mai bine de două ore, sâmbătă noapeta *
Un bărbat de 50 de ani şi-a pierdut viaţa şi alţi doi în vârstă de 33 de ani sunt în stare foarte gravă, la spital, în urma unui accident grav produs sâmbătă noaptea, pe Drumul Naţional 1, în apropiere de Fântâniţa Haiducului. Bărbatul de 50 de ani, pasager pe scaunul din dreapta faţă a murit pe loc. Şoferul şi un bărbat care se afla pe bancheta din spate sunt la Spital, în stare foarte gravă.
Din cauza ceţei dense, şoferul unui camion a pierdut direcţia de deplasare şi a intrat pe contrasens. El a acroşat autoturismul VW Passat, cu remorca. Din impact, pasagerul din dreapta nu a avut nicio şansă. El a murit pe loc. Şoferul şi pasagerul din spate sunt şi acum în mâna medicilor de la compartimentul Anestezie Terapie Intensivă, care fac eforturi să îi ţină în viaţă.
Descarcerarea a avut mult de lucru la accidentul de sâmbătă noaptea, pentru că maşina din care trebuiau scoase victimele era în pantă. 45 de minute a durat intervenţia pompierilor SMURD. “Am acţionat pentru extragerea a trei victime din accident. Din păcate o victimă era decedată. Intervenţia a fost dificilă, având în vedere că maşina era instabilă”, a spus plt. adjutant Adrian Lunca, din partea SMURD Sibiu.
Deşi, după cum spun poliţiştii, în urma neatenţiei lui s-a produs întreaga tragedie, şoferul camionului se consideră nevinovat. Spune că maşina în care se aflau victimele intrase în balans înainte de a fi acroşată de semiremorcă. “Ori a intrat în derapaj, ori ceva de genul acesta. A intrat sub roţile de la semiremorcă. Nu am mai avut ce să fac. Am văzut un autoturism care se bălăngănea pe drum, derapaj, l-am văzut după lumina farurilor că nu avea un mers normal. Am încercat să-l evit trăgând în partea dreaptă a sensului meu de mers, iar după ce am trecut cu cabina s-a auzit o bubuitură. A intrat sub roţile de la semiremorcă”, a declarat Dan Rohozeanu, şoferul camionului.
Poliţiştii nu susţin, însă, varianta şoferului. Măsurătorile realizate de oamenii legii arată că el este cel vinovat. “Pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în pantă, curbă deosebit de periculoasă în dreapta şi carosabil umed, semiremorca a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a lovit frontal un autoturism. Din accident a rezultat decesul unui ocupant din autoturism, respectiv pasagerul din dreapta faţă şi rănirea gravă a conducătorului auto şi a celuilalt pasager”, a declarat insp. Bogdan Maxim, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu. În urma accidentului, Drumul Naţional 1, între Sibiu şi Braşov a fost blocat mai bine de două ore.
Atât şoferul, cât şi pasagerul de pe bancheta din spate sunt şi acum în stare gravă, la Terapie Intensivă. Medicii spun că starea lor este stabilă, dar se menţine deosebit de gravă. Şoferul are multiple fracturi, dar şi traumatism cranio-cerebral şi traumatism toracic, cu fracturi costale. Pasagerul de pe bancheta din spate are o lovitură gravă la cap, cu hematom, luxaţie de şold şi alte fracturi. Ambii bărbaţi au 33 de ani şi sunt din judeţul Alba.
comentarii
9 comentarii

Sa
Crina Anca Popovici
31.01.2011 18:19
eu sunt de partea soferului pe care il credeti vinovat . scuze
dan coatu
31.01.2011 19:11
si eu sunt de partea soferului camionului...imi pare rau pt ceilalti,dar soferul a evitat kt a putut...sunt si urme!ce naiba?!
anda
02.02.2011 11:11
Mai bine ati fi de partea legii !
Intr-adevar, sunt urme ale camionului... insa pe banda cealalta a directiei de mers.
Ion
02.02.2011 16:55
Si cel care a murit in accident avea doua nepotele la care tinea foarte mult, de varste apropiate cu cea a fiicei tale.
Daca erai tu in locul lui, pe scaunul din dreapta al WW Pasat, si fetita si sotia ta plangeau acum dupa tine, CU CINE MAI ŢINEAI ??? !!!

Acelasi,
Ion
ptr Dan Coatu
02.02.2011 17:04
Nenorocitul, sa dea Dumnezeu sa sufere si el cat sufera familia celor nepastuiti. Vai de capul vostru ce luati partea soferului, ce cauta pe sens opus? Sa fi mers mai incet, sa fi tras intro parcare daca nu era in stare sa conduca.
Cand se vor da legi mai dure pentru vinovatii accidentelor rutiere? Sa fim mult mai constienti cand conducem
Bogdan
02.02.2011 19:02
Nenorocitul, sa dea Dumnezeu sa sufere si el cat sufera familia celor nepastuiti. Vai de capul vostru ce luati partea soferului, ce cauta pe sens opus? Sa fi mers mai incet, sa fi tras intro parcare daca nu era in stare sa conduca.
Cand se vor da legi mai dure pentru vinovatii accidentelor rutiere? Sa fim mult mai constienti cand conducem
Bogdan
02.02.2011 19:02
CONDOLEANTE FAMILIEI! PENTRU UN SPRIJIN FINANCIAR CONTACTATI-MA LA NR. DE TEL 0765. 773. 189! MULTUMESC
constantin
08.02.2011 20:43
Dumnezeu sa
Johann Gärtz - Germania
15.04.2011 12:32
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA