Tribuna
Absolvenţii de design vestimentar şi-au prezentat creaţiile pe strada Cetăţii
Andra MARINESCU
1755 vizualizari
Absolvenţii de design vestimentar şi-au prezentat creaţiile pe strada Cetăţii
Absolvenţii de licenţă şi master din centrele universitare cu profil design vestimentar din ţară şi-au expus creaţiile în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului "Be Creative". Pentru etapa de preselecţie, 53 de tineri şi-au trimis lucrările, fiind un număr record de înscrieri. Absolvenţii din Bucureşti şi Timişoara au fost câştigători.

Moda s-a scris la Sibiu, în perioada 8-9 august, pe strada Cetăţii. Juriul care a desemnat cele mai bune colecţii a fost alcătuit din bloggerul de modă Marian Pălie, criticul de modă Maurice Munteanu şi Cristina Cojocaru. În plus, evenimentul s-a bucurat, pentru a doua oară, de prezenţa artistului fotograf Neil Buchan - Grant, deţinător al premiului British Travel Press Photographer of the Year.

24 de colecţii

Cele două seri ale festivalului au adus în faţa publicului sibian vestimentaţii diverse. În prima zi, au fost prezentate 13 colecţii, iar în a doua 11. Decizia juriului a fost ca, anul acesta, cea mai bună colecţie să fie cea semnată de Patricia Adăscăliţei şi Laura Bonciu. Tinerele sunt absolvente UNArte Bucureşti - modă şi, pentru că au lucrat bine împreună pentru proiectul "Emprint" din cadrul Romanian Design Week, au decis să îşi dezvolte împreună colecţiile. Numele sub care au ales să îşi prezinte vestimentaţiile este Goldmine, iar linia pe care au mers cele două tinere este una sport,  în care materialele ca fâşul sau neoprenul le-au ajutat să îşi spună povestea. Un alt element deosebit a fost modul în care au hotărât să aşeze, pe straturi, materialele tăiate cu laserul, ca să dea impresia de suprafaţă sculptată.
Cea care a ocupat locul al doilea este Carmina Cimpoieru, licenţiată în anul 2009 la Facultatea de Arte Plastice şi Decorative, secţia Textilă - Modă, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi maste-randă în 2012 cu diploma de Magna Cum Laude la Universitatea de Arte şi Design din Cluj - Napoca. Colecţia ei, "Pattern Memory", a subliniat o reîntoarcere la origini, având linii pure şi simple şi inspirată din siluete şi tipare reinterpretate sub o nouă estetică, influenţată de construcţie.
Locul al treilea a revenit echipei formate din Oana Ancuţa Briciu şi Bianca Georgescu, de la UNArte Bucureşti, care au prezentat colecţia vestimentară "Playground", genţi şi încălţăminte "Decadence - Rust Inspiration". De asemenea, au fost acordate câteva premii şi fotomodelelor.
Cât despre premiul special al juriului, acesta a revenit Mădălinei Răiceanu, de la Universitatea de Vest din Timişoara. Premiile oferite au depăşit 4.000 de euro, bani şi servicii. Evenimentul a fost organizat de Cleopatra Models, fiind o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia