Tribuna
Sevis
A vrut să fie grefier, dar casca de copiat îl duce la închisoare
Laura BUCIU
5212 vizualizari
A vrut să fie grefier, dar casca de copiat îl duce la închisoare
* Concurenţa a fost de 35 de candidaţi pe loc * Persoana care a fost prinsă copiind cu cască a fost exclusă din examen şi riscă până la cinci ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată *

Un candidat la unul dintre cele cinci posturi de grefier scoase la concurs de Curtea de Apel Alba Iulia a crezut că la concurs merge ca la şcoală. Şi-a pus casca în ureche şi a vrut să treacă de probele examenului. „Cu ocazia desfăşurării probei scrise a fost descoperit un caz de tentativă la fraudarea concursului prin folosirea de mijloace de comunicare la distanţă, disimulate în piesele de îmbrăcăminte (n.red. cască)”, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Alba Iulia.

Acum, candidatul care a vrut să intre în sistem fraudându-l, riscă să facă închisoare. Potrivit sursei citate, „pe lângă măsurile prevăzute de Regulamentul de organizare a concursului, anume: anularea lucrărilor de concurs cu menţiunea <Fraudă> şi eliminarea din concurs, s-a formulat şi plângere penală împotriva candidatului, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune în formă calificată. Infracţiunea de înşelăciune în formă calificată este prevăzută de Noul Cod Penal la art. 244 alin.2 şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Dacă ar fi reuşit să treacă de examen, candidatul ar fi putut ajunge grefier la Tribunalul Sibiu. Concursul desfăşurat duminică, 8 martie, organizat de Curtea de Apel Alba Iulia a fost pentru ocuparea celor 5 posturi de grefieri cu studii superioare vacante la Curtea de Apel Alba Iulia (2 posturi) şi la instanţele din circumscripţia teritorială (un post Tribunalul Sibiu, un post Tribunalul Hunedoara, un post Judecătoria Deva).

Pentru cei care vor continua concursul, acesta va continua cu etapele următoare: soluţionarea contestaţiilor la bareme, afişarea baremelor definitive, corectarea lucrărilor, afişarea tabelului de clasificare a candidaţilor, soluţionarea eventualelor contestaţii, afişarea tabelului definitiv de clasificare a candidaţilor urmată de exprimarea opţiunilor pe instanţe a candidaţilor admişi.

Toate informaţiile despre organizarea şi desfăşurarea completă a concursului sunt afişate pe site-ul Curţii de Apel Alba Iulia, disponibil pe portalul instanţelor de judecată http://portal.just.ro/.

„Cu ocazia organizării acestui concurs s-a încercat impunerea unor standarde profesionale ridicate în raport cu cerinţele specifice funcţiei de grefier şi de necesitatea realizării unei selecţii corecte a celor mai buni candidaţi, în condiţiile în care s-a înregistrat o concurenţă deosebit de mare (aproape 35 de candidaţi pe un post vacant). De asemenea, s-au luat măsuri organizatorice deosebit de riguroase în vederea desfăşurării corecte şi transparente a concursului”, se mai arată în comunicatul de presă.

comentarii
1 comentarii

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
diana
11.03.2015 10:55
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia