Tribuna
Record pentru o tânără de 19 ani din Sibiu
A spart 86 de maşini în 6 luni
A spart 86 de maşini în 6 luni
La 19 ani, bate recordurile în materie de furturi din auto. O tânără din Sibiu a comis în 6 luni 86 de furturi, toate prin spargerea geamului cu ajutorul unei bujii incandescente. Alarmaţi de numărul mare de furturi din autoturisme înregistrat în primele 4 luni ale anului, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au demarat o campanie prin care îşi propun să atragă atenţia sibienilor asupra riscurilor la care se expun prin lăsarea la vedere în autovehicule a bunurilor. Campania durează 3 luni şi este intitulată sugestiv "De la tot ce-i la vedere poţi să-i iei La revedere".
250 de furturi din autoturisme au fost înregistrate în judeţul Sibiu în primele 4 luni ale acestui an, Cele mai multe furturi din maşini au loc în a doua parte a zilei, iar zonele "preferate" de hoţi sunt centrul oraşului, cartierele Hipodrom şi Ştrand. Furturile sunt săvârşite în proporţie de 30-40 la sută de infractori minori. Recordul îl bate o tânără de 19 ani, care în 6 luni a comis nu mai puţin de 86 de furturi din autoturisme. Ea spărgea geamurile cu ajutorul unei bujii incandescente, fără să deschidă portiera, şi este cercetată în prezent în stare de libertate.

"De la tot ce-i la vedere poţi să-i iei La revedere"

Îngrijoraţi de numărul mare al furturilor din autoturisme, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au demarat o campanie prin care îşi propun să atragă atenţia sibienilor asupra riscurilor la care se expun prin lăsarea la vedere în autovehicule a bunurilor. Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia de Proximitate vor lipi pe autoturismele "vulnerabile" autocolante inscripţionate cu logo-ul campaniei, în speraţa că situaţii precum identificarea aceluiaşi autoturism de mai multe ori cu bunurile lăsate la vedere vor dispărea sau cel puţin vor fi mai puţine în viitor. Camania "De la tot ce-i la vedere poţi să-i iei La revedere" are programate 3 acţiuni în această săptămână şi se întinde pe o perioadă de 3 luni. "Scopul acestei campanii este de a sensibiliza şi de a conştientiza sibienii asupra grijii pe care trebuie s-o manifeste faţă de propriile bunuri. Aceste furturi din autoturisme reprezintă un fenomen la nivelul municipiului Sibiu", a spus inspectorul principal Nicoleta Gavrea, şef al la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.comentarii
5 comentarii

Astai Nikita, frate!
a
05.05.2009 04:42
Cite trebuie sa mai sparga ca so ascunda ? Cercetata in libertate autoritatile mai sint sanatoase la cap ?
Ariciu
05.05.2009 11:45
Acesta nu este pericol public ? Numai batranii de 80 de ani care muta un Par sunt pericole publice ? Chiar asteptati sa vin eu anul acesta in concediu ? Cred ca Romania nu are nevoie de Banii Turistiilor !
Scherzi
05.05.2009 11:54
Sunt nebuni la cap cei care le dau drumul ca ei sa sparga in continuare.
b
05.05.2009 12:34
Numai la noi se poate intlimpla asa ceva e in libertate iar Gigi Becali a avut catuse asta da percol public ,ce face procuratura este legata la ochi sa nu mai vada soseaua sau masinile doar peste20de ani,dar miramas sa se intimple la noi?
un cititor
05.05.2009 20:33
Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA