FITS 2024
Tribuna
A murit actriţa Marga Barbu
Dumitru CHISELIŢĂ
15420 vizualizari
A murit actriţa Marga Barbu

Cunoscuta actriţă de teatru şi film Marga Barbu a încetat ieri din viaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a fost internată de câteva zile, anunţă Mediafax. Cauza morţii s-a datorat unei suferinţe cardiace mai vechi.
Marga Barbu s-a născut în 24 februarie 1929, în localitatea Ocna Şugatag, din judeţul Maramureş şi a absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti, în 1950.
A jucat în numeroase filme româneşti şi coproducţii internaţionale, devenind cunoscută datorită rolurilor sale din seriile „Haiducii”, „Haiducii lui Şaptecai” sau „Mărgelatu”. A debutat în film în 1953, în „Nepoţii gornistului”, şi a avut roluri în „Pădurea spânzuraţilor”, „La porţile pământului”, „Facerea lumii”, „Bietul Ioanide”, „Wilhelm Cuceritorul”, sau „Domnişoara Aurica”.
Marga Barbu a fost căsătorită prima dată cu actorul Constantin Codrescu, de care s-a despărţit, iar apoi cu scriitorul şi scenaristul Eugen Barbu.
A fost decorată în 2004, cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios", în grad de cavaler, de către preşedintele de atunci al României, Ion Iliescu.
„A fost un om deosebit. Îmi plânge sufletul pentru că încă unul dintre noi a dispărut, şi, uite aşa, se încheie o etapă care a fost gloria teatrului şi filmului românesc'', a spus actriţa Ileana Stana Ionescu, citată de Realitatea TV. .
"Pentru mine, Marga Barbu a însemnat o stranie bucurie, era o femeie frumoasă, uşor bărbat, care întreţinea o atmosfera plăcută", a spus, la rândul său, Sebastian Papaiani.
"Era extraordinară, am fost mereu un mare admirator al ei. Făcea lucruri pe care mulţi bărbaţi nu reuşeau sau nu aveau curajul să le facă în filme", a spus Cseh, care a jucat alături de Marga Barbu în mai multe filme.
comentarii
4 comentarii

Dumnezeu so odihneasca in pace!
un crestin
02.04.2009 09:01
Dumnezeu sa te Odihneasca in pace cu ingeri !
UN SIBIAN
02.04.2009 09:16
DUMNEZEU SA O AIBA IN PAZA!SA-I FIE TARINA USOARA,CA NE-A BUCURAT ANI DE-A RINDUL CU FILMELE IN CARE A JUCAT.ACOLO SUS SA AIBA PACE DE LINISTE SI ODIHNA
maria
02.04.2009 09:17
filmele in care a jucat cu atit de mult talent mi-au luminat anii negrii ai copilariei;imi permit totusi s-al citez pe dl.Paller cu aceasta ocazie"n-a murit s-a mutat intr-o stea"
kiki
02.04.2009 12:44
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica