Tribuna
A început campania de blocat trotuarele cu trotinete. Şi de aroganţe pe carosabil
Dumitru CHISELIŢĂ
2193 vizualizari
A început campania de blocat trotuarele cu trotinete. Şi de aroganţe pe carosabil

Numai ce nu a mai fost aşa frig şi gheţuş că deja flagelul trotinetelor şi implicit al trotinetiştilor cu impresii că ei sunt stăpânii trotuarului şi carosabilului a debutat furtunos şi nestingherit. Ideea de a aduce trotinete la Sibiu (din DOUĂ "surse", că nu era destul una să facă praf ordinea şi liniştea traficului) ar putea fi definită ca o campanie, chiar oficială, de blocat trotuare şi de aroganţe electrice "verzi" pe două roţi.
 
Ia să vedem. Păi am o trotinetă care cel puţin vineri 17 martie împlinise trei zile de când zăcea în acelaşi loc, fără ca proprietarul sau alt client să se obosească să o ducă din locul ăla, caree ra şi spaţiu verde şi ce dacă. Că oricum era doar una dintre cele multe care zac în acelaşi lor până la plictiseală, fără a le ridica cineva, că e mare efort. 
Apoi avem obiceiul de a le parca INTENŢIONAT în aşa fel ca să blocheze circulaţia. Veţi spune că asta e, sunt nişte apăsări de puberi care măcar prin asta se mai bagă şi ei în seamă, că altfel nu-i bagă nimeni. Aşa şi? Regulile de circulaţie sunt abrogate pentru ei? 

În mod normal, fiecare trotinetă parcată aiurea ar trebui ridicată de către Poliţia Locală (că vorba aia pe lângă ele trec maşinile lor) iar proprietarul lor să plătească o amendă. Pe care o va recupera apoi de la cei care au folosit-o ultima oară, că doar nu merg cu fise, ci cu card care card duce la cont care cont e al cuiva. Dar la Sibiu nu funcţionează modul normal. Ba chiar, la ce măsuri NU se iau, blocatul ăsta de troture cu trotinete are o amploare de campanie. 
Şi nu mă luaţi că nu ştiţi că trotinetele alea Bolt sau Lime cară şi câte două persoane care circulă cum vrea muşchiul lor (instantaneu din Terezian), că la mallul de la gară e ca la nebuni cu ele, că în zona şcolilor şi liceelor e la fel ca la nebuni. Că se vede. 
A comentat unul odată că aş fi marele expert în trotinete. Păi să zicem că da. Şi că de acum încolo o să cam fim atenţi şi noi, că unii chiar şi-au luat-o în cap, sub ochii toleranţi ai autorităţilor, evident. 
Deci dacă s-a deschis sezonul la aroganţe pe trotinete s-a deschis şi sezonul la a fi cu geana pe ele. 

 comentarii
2 comentarii

Chiar repetata la nesfarsit, chestia cu "amenda pentru cei care au folosit-o ultima oară" tot nu devine practicabila. Io daca o pun regulamentar si vine un "antitrotinetist" (ca Dv., spre ex.) si o tapa in Cibin, ce vina am?
Noroc ca sambata dam ora peste cap, ca de subiecte cu virusu´, cu vaccinistii, globalistii, rezistenti, trotinetisti etc. m-am saturat.
Sunt curios.
rosu
20.03.2023 16:03
Ma roscatule -- daca ai luat trotineta aia apoi du-o inapoi daca nu vrein sa o platesti-- nu cred ca daca o parchezi bine cineva are treaba cu troti tau-- dar lasate in mijlocul trotuarului ma duce capul sa gandesc ce -- NESIMTITI pot fi unii-- Eu unul nu ma-s plange ci as lua trotiile si cum spui tu in Ciibin cu ele sau la lada de gunoi daca cibinul e departe -- nesimtirea se plateste
21.03.2023 03:49
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA