Tribuna
SEVIS
Șansa la viață a Cristinei costă 30.600 de euro
Andra MARINESCU
2360 vizualizari
Șansa la viață a Cristinei costă 30.600 de euro
În timp ce alții se jucau și se bucurau de clipele copilăriei, Cristina Tau, pe atunci având nu mai mult de 11 ani, se confrunta cu o boală ce urma să îi marcheze întreaga viață. Medicii au confirmat anul trecut că fata suferă de distonie generalizată și au recomandat, astfel, o intervenție chirurgicală complicată, pe creier. Pentru asta, Cristina are nevoie de 30.600 de euro.

Când era mică și abia trecuse de vârsta de zece ani, i s-au arătat și primele semne ale bolii, la piciorul drept. Așa, Cristina nu putea să mai meargă corect. La îndrumarea medicilor ortopezi, ea a început să meargă la gimnastică medicală, într-un centru specializat, mai apoi fiind îndrumată către specialiști neurologi. Cu toate acestea, nu a primit diagnosticul final nici de la spitalele din Timișoara, și nici de la cele din București, unde era internată pentru consult, ci în Ungaria, la Spitalul Universitar din Szeged, departamentul Neuorologie, în anul 2003. Atunci, medicii maghiari au confirmat boala neurologică rară a Cristinei, o formă de distonie pe partea dreaptă, și au propus tratamentul cu toxină botulinică, un tratament considerat destul de periculos de către medicii români.

În Germania, singura salvare

Viața, însă, nu i-a revenit la normal, deoarece boala a început să se agraveze și să se extindă în tot corpul. În primii ani de facultate, a constat și că mâna dreaptă era afectată, pentru că începea să scape obiecte din mână din ce în ce mai des. De altfel, și glasul i se stingea, vorbea tot mai încet, nazonat și avea probleme de glutiție.
În anul 2013, medicii de la Spitalul Clinic Colentina au confirmat diagnosticul. Cristina avea distonie generalizată și i s-a recomandat Deep Brain Stimulation (DBS), o operație pe creier ce se poate realiza numai în Germania, la INI Hannover. Intervenția este garantată de medici cu șanse de reușită de peste 60%, însă costurile depășesc cu mult puterile financiare ale Cristinei, care are nevoie de 30.600 de euro.
Pentru a o ajuta, Asociația "Salvează o inimă" a demarat o campanie de strângere de fonduri. Donații pot fi făcute online pe http://salveazaoinima.ro/campaigns/tau-cristina-elena/ sau în conturile Cristinei Elena Tau - RO68BRDE360SV70816143600 (cont in Lei) și RO64BRDE360SV70816223600 (cont în Euro). Mai multe informații despre cazul tinerei se găsesc pe www.elenacristy.blogspot.ro/.comentarii
2 comentarii

Doresc sa donez dar sunt in America si cele mai mici taxe sunt daca transfer bani prin Western Union in comparatie cu a face transfer bancar si valutar de la o banca din America si o banca din Romania. Cum pot legatura cu Cristina astfel incat ea sa ridice banii pe care vreau sa ii trimit?
v
13.11.2014 15:10
De abia acum am observat blogul de mai sus salveaza o inima. O sa ma interesez care e comisionul in caz ca donez de pe un card in dolari emis de o banca americana. Sper sa nu fie prea mare .
V
13.11.2014 23:07
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia