Tribuna
Sevis
5 beneficii ale saltelelor ortopedice
5 beneficii ale saltelelor ortopedice

Saltelele ortopedice au devenit extrem de populare în ultima vreme, cererea fiind în creștere pentru acest tip de accesorii pentru pat. Inclusiv medicii recomandă dormitul pe saltele ortopedice, acestea fiind de un real ajutor celor care suferă de dureri articulare sau în alte zone ale corpului. Cei care au încercat deja astfel de saltele le găsesc ca fiind o adevărată revelație.

 

Ce este o saltea ortopedică?

Numele acestui tip de saltea spune totul. O saltea ortopedică este o saltea fermă concepută pentru a susține mușchii, oasele și articulațiile. Acest lucru face ca salteaua ortopedică să fie potrivită pentru persoanele care suferă de dureri de spate, dureri de osteoporoză, artrită și alte afecțiuni similare.

În plus, saltelele ortopedice sunt indicate celor care își doresc și celor care au nevoie de un somn de calitate atât de important pentru starea generală de sănătate a fiecăruia dintre noi. Saltelele ortopedice au numeroase beneficii incontestabile.

 

Eliberează durerile fizice

Dacă dormi 8 ore pe noapte pe o saltea obișnuită, este posibil să simți, în general, o durere la nivelul coloanei vertebrale și al spatelui din cauza presiunii nejustificate. Cea mai bună opțiune este să te odihnești pe o saltea ortopedică, deoarece acest așternut este construit cu suprafețe ferme care ajută la ameliorarea unor astfel de dureri. 

Pacienții care au suferit intervenții chirurgicale, fracturi articulare, cei care suferă de artrită, dureri de spate și leziuni ale coloanei vertebrale au și mai mare nevoie de saltelele ortopedice. Aceste saltele sunt solide, astfel încât corpul tău nu se va scufunda în interior. Saltelele ortopedice fac și recuperarea după intervenții chirurgicale să fie mai rapidă.

 

Somn de calitate

Somnul de calitate este practic asigurat de o saltea confortabilă. Saltelele ortopedice oferă un confort sporit și sunt ideale pentru cei care suferă de dureri de spate, inflamații sau au probleme cu articulațiile. În plus, saltelele ortopedice îmbunătățesc postura în timpul somnului și astfel nu mai există riscul să te trezești în timpul nopții din cauza durerilor sau a disconfortului.

 

Elimina efectul de rostogolire

Atunci când împărți patul cu partenerul este posibil să fi observat deja acest efect de rostogolire care apare de atunci când dormiți pe o saltea obișnuită, lucru care începe să devină deranjant la un moment dat. Atunci când folosești o saltea ortopedică, acest lucru nu se poate întâmplă, pentru că oferă exact atât confort de care fiecare cuplu are nevoie. Practic, pe o saltea ortopedică puteți dormi fiecare pe partea voastră și în același timp puteți împărți același pat precum un cuplu.

 

O postura bună

Unul dintre cele mai mare avantaje pe care acest produs le aduce este acela că te ajută să îți menții o postură foarte bună a corpului. O saltea ortopedică îți ține coloana dreaptă și calmează durerile de spate permițându-ți apoi să stai într-o poziție verticală cu o postură vizibil îmbunătățită.

 

Sunt rezistente

Cu toate că nu are legătură cu starea de sănătate, saltelele ortopedice sunt foarte rezistente și această calitate merită menționată. O saltea ortopedică este o investiție de lungă durata, de care te vei bucura în fiecare moment din zi în care mergi la culcare. Saltelele rezistente sunt făcute din materiale de calitate, respectând toate standardele și recomandările medicale.

 

Fermitate

Saltelele ortopedice sunt mai ferme decât saltelele obișnuite, însă acest lucru nu ar trebui să te facă să te răzgândești în privința alegerii, din contră. Dacă salteaua nu este suficient de fermă, partea din mijloc a corpului se va scufunda pur și simplu în saltea, ceea ce înseamnă că coloana nu are poziția potrivită, iar durerile de spate vor apărea curând. Suprafața fermă însă asigură poziția optimă de dormit.

O saltea ortopedică distribuie greutatea corporală în mod egal, pentru a preveni formarea punctelor de presiune, în special în gât, spate și șolduri. De asemenea, menține coloana vertebrală în poziția corectă pentru a ameliora tensiunea coloanei vertebrale și a reduce durerile de spate.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia