Tribuna
Comunicat de presa
43 de persoane au donat sânge, în cadrul campaniei „Tălmaciul dă viaţă”
Dan FRÂNCU
1350 vizualizari
43 de persoane au donat sânge, în cadrul campaniei „Tălmaciul dă viaţă”

 

Serviciul Public de Asistenţă Socială Tălmaciu din cadrul Primăriei oraşului Tălmaciu şi Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu), au organizat joia trecută campania de donare de sânge „Tălmaciul dă viaţă”.

Deşi la această campanie s-au înscris 56 de cetăţeni ai oraşului, precum şi alţi rezidenţi din judeţul Sibiu cu o vechime mai mare de 6 luni, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, doar 43 dintre aceştia au donat efectiv, în urma parcurgerii tuturor verificărilor necesare, întocmirii unor documente, examinării şi efectuării analizelor necesare.

În schimbul sângelui recoltat, donatorii au primit bonuri (tichete) de masă, o adeverinţă pentru justificarea unei zile libere la locul de muncă, precum şi o adeverinţă în baza căreia pot beneficia de 50% reducere la transportul public în comun din Sibiu sau Mediaş.

„Am organizat această campanie cu dorinţa de a veni în sprijinul numeroşilor locuitori ai oraşului Tălmaciu care, prin diverse modalităţi, şi-au arătat intenţia şi disponibilitatea de a dona sânge dar s-au lovit mereu de inconvenientul deplasării până la Sibiu. De asemenea, am pornit acest demers şi cu gândul la cetăţenii de la noi din oraş ce, în ultima perioadă, au avut nevoie de transfuzie sau transfuzii de sânge. Sunt sigură că, prin contribuţia participanţilor la această campanie de donare de sânge, vom acorda un sprijin important celor ce au ajuns într-o situaţie medicală destul de complicată. Intenţionăm să mai organizăm acţiuni similare, cel puţin de trei ori pe an”, ne-a informat Simona Charlotte Dancu, şef Serviciul Public de Asistenţă Socială Tălmaciu.

Donarea de sânge s-a desfăşurat la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială Tălmaciu.

Foto: Facebook

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia