Tribuna
Şi Cioloş este nemulţumit de unele comentarii privind reforma PAC
Ioan VIDRIGHIN
1088 vizualizari

Ecourile stârnite de prezentarea în Parlamentul European a pachetului legislativ privind reforma Politicii Agricole Comune în perioada 2014-2080 i-au creat o stare de disconfort comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş. Fostul ministru român al Agriculturii, azi vedetă a Agriculturii UE 27, şi-a exprimat în mod public nemulţumirea faţă de unele reacţii şi comentarii apărute în presă asupra unor propuneri privind reforma PAC "pe care Comisia Europeană nu le-a făcut".
Am auzit de unele reacţii apărute în presă în legătură cu anumite puncte care nu au fost aprofundate. Se fac deja comentarii asupra unor propuneri pe care Comisia Europeană nu le-a făcut. Se trag concluzii asupra unor elemente care niciodată nu au fost prezentate ca atare în propunerea legislativă, a declarat Dacian Cioloş în faţa membrilor Comisiei pentru Agricultură şi a miniştrilor Agriculturii din ţările UE.
Cioloş recunoaşte că documentul propus "este unul stufos", dar atenţionează că "este foarte important să fie studiat în profunzime conţinutul acestor propu­neri". El a mai afirmat că noile propuneri fac parte dintr-o viziune de ansamblu privind reforma PAC, care ţine cont de nevoile agricultorilor, dar şi de aspiraţiile cetăţenilor europeni.
"PAC este o politică publică, iar dacă nu reuşim să împăcăm cele două părţi direct implicate - agricultorii şi publicul larg - atunci nu vom face decât să adâncim decalajul care există între ele. Agricultorii trebuie sprijiniţi pentru a-şi desfăşura munca în interesul societăţii. Obiectivul nostru este creşterea competitivităţii, a durabilităţii şi a stabilităţii agriculturii în Europa, pentru a le garanta cetăţenilor europeni alimente sigure şi de calitate, pentru a proteja mediul şi a dezvolta zonele rurale", a spus Cioloş.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia