Tribuna
Şantierul Tălmaciu
Dan FRÂNCU
3161 vizualizari
Şantierul Tălmaciu
Cine a trecut în ultima perioadă prin oraşul Tălmaciu, a observat, cu siguranţă, că în multe zone din oraş, pe domeniul public, se execută tot felul de lucrări, menite să ridice standardul de viaţă şi confortul cetăţenilor săi.
Zilele trecute, primarul Constantin Barbu ne-a oferit câteva detalii despre cele mai importante lucrări şi obiective de investiţii aflate în execuţie pe teritoriul oraşului.

Reabilitări la străzi şi trotuare

Astfel, am aflat că, după încheierea lucrărilor de introducere a reţelei de canalizare, strada Mihai Viteazu, unde în prezent se lucrează intens, va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare, lucrări similare urmând a fi efec­tuate în perioada urmă­toare, şi în zona cuprinsă între DN7, sediul Poliţiei Tălmaciu şi Piaţa Textiliştilor. Tot la acest capitol, primarul a mai menţionat că, de doar câteva zile, s-au încheiat lucrările de modernizare a străzii Mihai Eminescu. Aici, s-au turnat straturi noi de asfalt şi au fost amenajate trotuare, spaţii verzi, rigole pentru scurgerea apelor pluviale etc. În pe­rioada imediat următoare, vor fi finalizate lucrările la strada Gheoghe Lazăr, unde s-a turnat ultimul strat de asfalt, vor fi amenajate parcări în apropierea stadionului şi a parcului, se execută ulti­mele lucrări la trotuare, au fost încheiate lucrările la canalul pluvial şi s-a schim­bat conducta de apă. Urmă­toarea stradă ce va fi reparată este Lucian Blaga, frontul de lucru fiind deja deschis.

Lucrările la canalizare merg înainte

Introducerea reţelei de canalizare a apelor uzate reprezintă cea mai impor­tantă investiţie cu bani publici derulată în ultimii 20 de ani la Tălmaciu. Lucrările la acest obiectiv de investiţii continuă între Tălmaciu şi Tălmăcel. Mai bine de jumă­tate din distanţă a fost deja parcursă de echipele execu­tantului lucrării. De ase­menea, tot pentru această lucrare, există alte câteva puncte de lucru în oraş.

Staţia de epurare a apelor uzate va fi pusă la lucru

Edilul şef tălmăcean ne-a informat că au fost demarate acţiunile pregătitoare pentru obţinerea tuturor docu­mentelor necesare punerii în funcţiune şi obţinerii licenţei de funcţionare pentru staţia de epurare a apelor uzate din oraş. Dacă nu vor interveni probleme deosebite, vor  începe racordările la reţeaua de canalizare a tuturor gos­po­dăriilor ce au căminele montate la limitele pro­prietăţilor.

Reabilitare la Şcoala Germană

Şcoala Germană, una dintre cele mai cunoscute clă­diri din oraş, a fost achi­ziţionată, în urmă cu ceva timp, de administraţia locală şi, astfel, a devenit bun al patri­moniului local. Imobilul a fost cumpărat într-o stare de de­gradare destul de gravă, dar procesul de reabilitare este în plină desfăşurare, condu­cerea administrativă a ora­şului fiind în căutarea celor mai bune soluţii pentru repu­nerea acestuia în circuitul public. A fost reparat acope­rişul, s-au montat ferestre noi, iar în aceste zile se lucrează la reparaţia faţadei clădirii.comentarii
6 comentarii

Bun primar. Da de ude are bani PSD-istul asta?
Sibian
29.06.2011 00:03
abureli marca Barbu...
un cetatean
29.06.2011 07:40
Mai sibianule, nu cred ca suntem intr-o postura sa ne intrebam de unde are bani psd'istul asta...e bine ca face, si nu fura chiar tot...Romanul e ca romanul daca nu se face e rau ca se face, daca se face e intrebam de unde e sa se face si iara nu e bine...In alte locuri civilizate vezi oameni voluntari facand tot felul de lucruri pt comunitatea in care locuiesc ei si familia lor...Pai nu frate ca e mai bine sa stam pe forum si sa criticam ce face altul...De asta suntem cum suntem....Ahhh parca Tutea zicea" curul Europei"....
ASA
29.06.2011 12:17
mai lasa-ne draga...cam stim cum sta treaba prin Talmaciu...
@ ASA
29.06.2011 13:04
Mcmurray ...ma bucur ca te-am revoltat
Sibian
29.06.2011 21:45
dle barbu de ce nu iei legatura cu sasu din sibiu sa te invete cum sa faci investitii publice din banul contribuabiluli?. ca nu este usl-ist comunist psd-ist? ,scuze dar habar nu ai ce inseamna o onvrstitie publica s-au proiecte europene ?,daca ai fi stiut orasul talmaciu nu ar fi fost la fel de sarac cum l-am lasat acum 8 ani.este unul dintre cele slab dezvoltate economic si din punct de vedere al infrastructurii,si acum ma intreb .dle barbu sti cat costa 1 metru patrat de trotuar pavat s-au 100 metri de drum asfaltat?.Ai folosit banii contribuabilului ,si banii europeni dupa cum ti-a dictat partidul comunist.va dau un sfat prietenesc d-le primar BARBU faceti o vizita in GERMANIA SI (INTR-UN ORASEL DIN GERMANIA )SA VEDETI INFRASTRUCTURA OARASELULUI FACUTA PE PUTINII BANII EUROPENI .DACA NU LAS-I PE ALTII MAI DESTEPTI ,CU MENTALITATE CU ADEVARAT EUROPEANA .-.-.-.-.-.PE CURAND D-LE PRIMAR BARBU.
hotu
04.03.2013 23:35
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia