Tribuna
Şantierele pe 10 străzi se încheie în august
Sorana MAIER
2639 vizualizari
Şantierele pe 10 străzi se încheie în august
Justiţiei se finalizează zilele acestea şi aproape concomitent va intra în şantier strada Rennes, a explicat, ieri, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Intersecţia dintre Mihai Viteazu şi Calea Dumbrăvii va fi asfaltată pe timp de noapte, după ce stratul de asfalt a fost deja parţial frezat. Lucrările pe străzile Justiţiei, Ştefan cel Mare, Henri Coandă, Noica, Lungă, Nouă, Ţiglarilor şi Drumul Secundar 7 se apropie de finalizare.
O parte din şantierele mari la străzile din Sibiu pe care s-a lucrat în această vară se încheie în luna august.
Primul tronson al străzii Justiţiei este aproape gata, s-a turnat stratul de asfalt de uzură şi se fac marcajele. Pe cel de-al doilea tronson, situat între strada Zaharia Boiu şi Bulevardul Victoriei, trotuarele au fost deja betonate şi au fost montate noile borduri, iar lucrările la carosabil vor începe după ce va fi deschisă circulaţia pe primul tronson şi traficul va fi permis.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus ieri, în conferinţa de presă, că aproape concomitent cu finalizarea şantierului de pe strada Justiţiei, va intra în lucru strada Rennes.
Societatea DPC va finaliza, în acestă săptămână, reabilitarea trotuarelor de pe strada Ştefan cel Mare, tronsonul dintre strada Revoluţiei şi strada Vasile Aaron. Trotuarele au trebuit refăcute după ce societatea de gaz şi-a înlocuit reţelele, amplasate pe trotuare.
Pe strada Henri Coandă, pe tronsonul dintre strada Semaforului şi sensul giratoriu de la joncţiunea cu drumul care face intrarea în centură, s-a decopertat stratul asfaltic de suprafaţă. S-a turnat uzura pe prima bandă, iar în următoarele zile se va finaliza lucrarea.
Lucrările de pe strada Constantin Noica, de pe tronsonul dintre Bulevardul Vasile Milea şi strada Revoluţiei, se apropie de final. În aceste zile se va turna stratul de binder, apoi se vor ridica căminele la cotă şi la final va fi aşternut ultimul strat asfaltic. Constructorul estimează că acest tronson va fi redat traficului în jurul datei de 15 august.
Şi pe strada Lungă lucrările se apropie de finalizare pe tronsonul dintre sensul giratoriu de pe strada Rusciorului şi strada Ţiglarilor. S-a turnat deja primul strat de asfalt, trotuarele sunt la stadiul de beton, iar parcarea verde a fost deja amenajată. În prezent constructorul lucrează la ridicarea la cotă a căminelor urmând ca săptămâna viitoare să fie turnat ultimul strat asfaltic. Se lucrează în paralel şi pe aleea din zona Şcolii nr. 18, iar lucrările pe întreg tronsonul vor fi finalizate în aproximativ 10 zile.
Pe strada Nouă, DPC a finalizat lucrările în proporţie de 75% şi estimează că le va termina la sfârşitul acestei luni.
Şi prelungirea Drumului Secundar 7 din Zona Industrială Vest va fi finalizată în a doua jumătate a acestei luni. Acum echipele lucrează la amplasarea bordurilor şi la amenajarea trotuarelor.

Giratoriul se asfaltează noaptea

Una dintre cele mai mari intersecţii din oraş, cea din zona Pieţei Aurel Vlaicu, Mihai Viteazu, Calea Dumbrăvii, va fi reparată pe timp de noapte.
Klaus Iohannis spune că refacerea asfaltului se va face pe timp de noapte deoarece această intersecţie nu poate fi închisă fiind foarte importantă pentru circulaţia oraşului, iar sub trafic nu se poate lucra.  O parte din asfalt este deja frezat, iar DPC va turna asfaltul nou în perioada următoare.
Circulaţia s-a deschis pe strada Nicolaus Olahus, odată cu finalizarea lucrărilor la Centrul de Afaceri.
Şoferii vor putea folosi şi această bandă pentru a circula dinspre Piaţa Aurel Vlaicu spre strada Şcoala de Înot, sunt amplasate deja semnele de circulaţie şi urmează refacerea marcajelor din intersecţie.
În intersecţia Bulevardul Vasile Milea – strada Semaforului, a fost amplasat un semafor pentru cei care virează la stânga dinspre Bulevardul Vasile Milea spre strada Semaforului. De asemenea, cei care vin dinspre Vâlcea şi vor să vireze dreapta spre strada Semaforului vor trebui să respecte semaforul instalat.

Şantierele continuă

Continuă şi lucrările pe strada Ţiglari, în zona de blocuri de la capătul acestei străzi. Săptămâna trecută s-a finalizat tronsonul dintre Record şi strada Constructorilor prin turnarea stratului de binder, iar lucrările vor fi finalizate în jurul datei de 15 august.
Pe strada Viitorului se lucrează la montarea bordurilor şi a început instalarea gurilor de scurgere dinspre strada Moara de Scoarţă spre strada Smighelski. 
La noul pod peste Cibin au fost finalizate toate coloanele şi se continuă lucrările la structurile de rezistenţă ale podului.
Pe strada Luarea Bastiliei reţeaua de canalizare este aproape finalizată, au început lucrările la infrastructura drumului şi, în paralel, la reţeaua de gaz.
Pe strada Smârdan se lucrează la reţeaua de apă potabilă şi la cea de gaz.
Pe strada Anghel Saligny s-a finalizat reţeaua de apă şi canalizare, a fost turnat stratul de balast, montarea bordurilor este aproape gata şi se lucrează la infrastructura drumului. Pe strada Horia reţelele de apă şi canal sunt finalizate,şi pe carosabil a fost aşternut primul strat de balast.
Pe strada Sturza reţelele de apă şi canal sunt înlocuite, acum vor fi amenajate căminele de vane şi a început deja săpătura generală pentru refacerea infrastructurii rutiere.
Pe strada Cloşca s-a finalizat reţeaua de apă şi se lucrează la reţeaua de canalizare, iar pe străzile Agricultorilor şi Cimitirului se lucrează la reţeaua de apă.
Compania deţinătoare a reţelelor de electricitate continuă lucrările pe Calea Turnişorului.

Reparaţii la străzi

DPC continuă şi reparaţiile la străzi, majoritatea acestora fiind în urma intervenţiilor la reţelele de gaz şi la cele de apă, a mai spus Iohannis.
Pe Bulevardul Victoriei şi pe strada Mitropoliei se va lucra în acest week-end.
Pe strada Maramureşului s-au ridicat la cotă căminele de pe un sens de mers, urmând să se intervină şi pe sensul opus, dar fără închiderea traficului, doar cu restricţii de circulaţie. Săptămâna viitoare se va turna, parţial, şi un nou strat de asfalt.
comentarii
10 comentarii

Ar trebiu sa va indreptati atentia si spre Aleea Petuniei !
jazz
05.08.2011 08:14
Di ce niamule? Sta cumva Johannis p'acolo?
cibi
05.08.2011 10:53
strada Teilor arata ca dupa bombardament. Au sapat nenorocitii de la Gaz acum un an si meseriasii de la primarie n-au mai dat pe acolo sa astupe. Da las ca asa o sa merg si eu sa VOTEZ CU SASU, tot NU.
halal
05.08.2011 11:45
Domnule primar, va poftim sa va testati bmw-ul pe strada anatole france
alexandru
05.08.2011 12:00
cit va da sasu de il laudati atit haideti prin hipodrom 1 2 3 si 4 si vedeti gropi si gunoaie halal sa va fie
un sas
05.08.2011 13:05
m UE joha!
bravo
05.08.2011 13:13
Dar despre P-ta Talmaciu si Calea Poplacii se mai aude ceva ?
un om
05.08.2011 15:38
Parca se refac intotdeauna aceleasi si aceleasi strazi, iar toate aceste strazi sunt pozitionate in zone frecvent circulate de pietoni sau de masini astfel incat lumea sa "vada" cat de multa grija are primaria pentru asfaltarea strazilor acum in preajma alegerilor. De ce nu se fac asemenea reparatii capitale si asupra strazilor mai ascunse sau aflate la periferia orasului?
Ioana
05.08.2011 16:51
vino d-le primar si pe str. luptei portiune dintre blocuri si convingeti-va cum stau lucrurile pe aceiasi strada .
nicustrom
05.08.2011 17:58
Nu intelege de ce a fost nevoie sa se decoperteze iar sensul giratoriu Mihai Viteazu-Calea Dumbravii, parca numai anul trecut a fost reasfaltat... De luni sau marti a fost decopertat, si inca nici o miscare, rusineeeee.
sibian
05.08.2011 21:00
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia