FITS 2024
Tribuna
Asta la re(cidi)vista
Ş-altădată, ş-altădată, o s-o facem şi mai şenilată!
Rareș BIŢU
1797 vizualizari

Să-i dăm bice(ps):
Cum au aniversat troiana? Organizaţi în – ce pompos sună! – “comandament”. “Comandament de iarnă”. Cel mai mult mi-a plăcut de Gabi cum a citit ceva de pe un papir, plin cu lopeţi, utilaje şi jandarmi. O clipă, am crezut că nu se mai Oprea! Când nu mai vezi ţara de nămeţi, iar ăştia încercuiesc de pe scaune o masă, zău că-mi bate primăvara-n suflet, ca vecinii când cotrobăie cu bormaşina prin pereţi.
# Victor Po … Nu? Mai târziu? Bine, fie: uite am ceva de-o să vă meargă uns: “Sex la Congres: Favoritul PNL pentru funcţia de secretar de stat e implicat într-un dosar de proxenetism”, anunţă evz.ro. Dacă tot v-am făcut atenţi: “Numele politicianului Mihai Szeplekan (31 de ani) a fost pomenit, în 2010, într-un dosar de proxenetism, alături de al fostului deputat PDL de Cluj, Petru Călian. La vremea repsectivă, Szeplekan - pe care PNL îl vrea secretar de stat la Interne, în locul lui Constantin Chiper, demis în urma accidentului aviatic din Apuseni - s-a apărat susţinând că nu putea avea relaţii sexuale cu "fetiţele" de la "Nana Club", deoarece era proaspăt operat şi îi lipsea un testicol”. Iată, în sfârşit, primul caz în care număratul ouălor devine nu doar obligatoriu, ci şi probă la dosar! No, acum să văd: mai mânăreşte judecătorul cazul? ... Cum? E judecătoare?? # Unde merg o incompatibilitate, un şmen, o nevastă, un cumătru, o fină, de ce n-ar merge şi un proxenet? Canapelele din politică cine vreţi să le încerce? 

# Washington Post: „România n-are duşmani externi, dar are şapte servicii. Cu toate astea, nu poate găsi un avion”. Bine că nu avem şi duşmani externi. La câţi duşmani interni avem, asta mai lipsea! Hmm, şapte servicii! Are curaj careva să socotească despre câţi salariaţi vorbim? Secretare, şoferi, băgători de seamă, băgători de strâmbe, îndreptători de banane, mujahedini de ocazie, talibani de vreme rea, scărpinători în hazna, lipitori de afişe şi lipitori de scuipaţi pe frunte, lighioane cu acoperire sau simple lighioane deghizate, uneori, în lipitori. Cu ce bani înghit ăştia, nişte creşe faci? De-o grădiniţă mai rămâne? Şi-o şcoală? Hai că sunt şi pentru şcoală! Parc mai încolo, uite: un spital deschis pică la ţanc!
# Gândul.info îşi aminteşte că „În 1969, nimeni nu se mira că IARNA NINGE”. Pentru împrospătarea memoriei, scutură de praf şi un buletin de ştiri despre zăpezile de altădată. Aşa o fi, dar pe atunci nici nu erau atâţia gornişti numai buni de înfipt, setaţi pe opţiunea „Panică”, printre nămeţi, nu?
Împotmolit? Dovedeşte, înzăpezitule!
# Ce-o fi făcut ceneadenereaua altor vremi nu interesează momentan, dar i-auzi ce ţi-a mai scornit ceneadenereaua de azi: „CNADNR cere transportatorilor blocaţi cărora le expiră rovigneta să facă dovada înzăpezirii, pentru a nu fi amendaţi”. Tre’ să recunosc că, aşa o idee, merită un chef la Bâlea! Dar ce spun eu „chef”? La aşa urgie, merge şi-o orgie!
# Fabuloasă fotografia cu resturile avionului feliate cu securea şi transportate cu căruţa. O imagine care, într-o ţară sănătoasă ar fi avut nevoie de un Photoshop inventiv, prevăzut cu o imaginaţie aproape bolnavă!
# Vi … Acuma merge? Bine: “Victor Ponta, la baschet în timp ce la Guvern se anunţa cod roşu”, constată, bulbucată, presa ceva mai neagră-n cerul gurii. Sunteţi răi! Foarte răi! Dacă mergea la săniuş, era, oare, mai bine? De mai era Boc Bocul de altădată, vă daţi seama cum ar fi sunat: “În timp ce ţara zace troienită, Boc s-a dus să joace baschet!”? La başcheţi, v-ar mai fi durut?
# După meci, premierul a reuşit să mai vâre una de trei puncte: “Toate instituţiile statului şi-au făcut bine treaba”. În aceste condiţii, mai contează că treaba aia e un pic cam mare?
# Gândul.info: “Autorităţile au jucat o jumătate de oră TELEFONUL FĂRĂ FIR înainte de a pleca în căutarea epavei. Timp de 30 de minute, autorităţile s-au pierdut într-un lung şir de telefoane şi au sfârşit prin a pune comanda întregii operaţiuni în mâinile ISU Alba”. Ca s-o iau pe scurtătură: orice telefon, fie el şi smartphone, poate fi depistat după codul de IMEI. Un băiat deştept şi-un soft măcar la fel de deştept sunt suficiente. Uite, băiatul deştept poate fi unul din cei doi plutonieri din Constanţa, că soft precis se găseşte. E destul s-ajungă la toţi puturoşii: poliţai, procurori şi ce s-o mai nimeri.
# Deşi nu i-am făcut nimic, nici măcar plăcere, Bill Gates ştie ce ne-aşteaptă: „În 2035, nu vor mai exista ţări sărace”. Hmm, treaba lor, dar ce i-am făcut noi miliardarului de ne subestimează?
# Aud că preşedinţia are de gând să facă propria anchetă cu privire la accidentul din Apuseni: “Băsescu face anchetă după tragedie”, scrie pe-o burtieră. Aud că şi parlamentarii au de gând să facă propria anchetă – câte soluţii pentru mimatul unei preocupări! - motiv pentru care tocmai pun de-o anchetă. Oare de ce-mi persistă senzaţia că la noi, când vrei să nu se afle nimic, înfiinţezi o comisie? … Aud?
# Aţi băgat de seamă că SOV a primit doi ani, ambii cu executare? ...Nu? Atunci băgaţi acum: „SOV a primit doi ani cu executare”. Culmea: niciunul dintre ei nu-i pentru vestiţii racheţi îndesaţi în cernozioamele Moldovei!
# „Inovaţie: un grup de tineri a născocit aplicaţia mobilă prin care poţi controla mixerul de acasă”. Interesantă topică: păi, pentru a controla mixerul nu trebuie să fii acasă? Sau, ia stai: e vorba de mixerul de-acasă de la mine sau de la tine? ... Aha! Păcat, mă şi pregăteam s-adoarmă nişte tembeli, întâmplător vecini!
# evz.ro: „Românii îngheaţă, PSD petrece cu popă, lăutari şi o soprană”. Adevărul e că după Sandu Ciorbă, un Bizet pică la fix! Invers, poate e ceva mai greu ...
# Fremătând ca o amazoană că i s-a reţinut un locşor în frescă, Udrea scrie de la stână şi priveşte fix în cadru: “Ninge! Zăpadă în sfârşit! După Roman, am ajuns la Corbu în Harghita. M-am cazat la Stâna Haiducilor şi m-am trezit dimineaţă într-un peisaj de basm! Acum ne pregătim de foc de tabără. Ciobanul Artimiţă stă pe Facebook să vadă ce fac oile rămase la stână”. Dacă e aşa de consecventă, sper că-şi face timp să dea o fugă şi până la Sarmizegetusa, că e tot închis. Şi-un rege, să-l invite la masă, s-o mai găsi pe undeva. Deşi frumos ar fi ca regele să facă invitaţia, nu? Că doar nu vorbim de neciopliţi ca regele manelelor, nu? 
# Premierul asigură că “Echipamentele şi carburantul pentru judeţele în alertă vor fi scoase din rezervă”. E ca şi cum, înainte de curbă, ai anunţa că vei folosi volanul!
# “Ponta apără MAI: Internele, coloana vertebrală a statului român”. Dacă asta-i coloana, vezica oare care-o fi? Barem să ştim cine-i de vină pentru incontinenţa asta!
# Judecarea dosarului Transformatorul a fost amânată pentru că, spre deosebire de judecători, Fenechiu nu a putut ajunge din cauza vremii. E devreme să cred că-ncep nămeţii să ţină cu Relu? Vă daţi seama că de era norvegian, să zicem, n-avea nicio şansă?
# Băsescu: „Ziua Holocaustului dă posibilitatea de a ne gândi la greşelile comise împotriva semenilor”. Mda. Poate c-a sosit vremea să vorbim despre greşelile comise împotriva semenilor ... greşelile comise împotriva semenilor ... greşelile comise împotriva semenilor ... Alo-alo-alo, ce-i cu ecoul ăsta-ăsta-ăsta, ştie careva-careva-careva?
-Nu!comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica