Tribuna
340 de tineri din comuna Păuca își vor îmbunătăți rezultatele școlare
Liuba STARII
1534 vizualizari
340 de tineri din comuna Păuca își vor îmbunătăți rezultatele școlare
Căminul Cultural din comuna Păuca a găzduit vineri, 15 iunie, conferința de lansare a proiectului european ”O școală pentru comunitate, o școală pentru toți”. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, în cadrul Axei 6, și va fi implementat de Primăria comunei Păuca în parteneriat cu Școala Gimnazială din localitate și cu Asociația Culturală "Play" din Sibiu. Valoarea totală a proiectului este 3.115.689 de lei.

Potrivit organizatorilor, 250 de copii cu vârste între șase și 16 ani și 90 de copii cu vârste între doi și cinci ani, din comuna Păuca și din satele aparținătoare, vor beneficia de programe de tipul "Școală după școală”. Elevii vor participa la activități creative, artistice și sportive.De asemenea, programul va include consilierea și programarea de dezvoltare personală a școlarilor, care să le crească interesul pentru școală și să contribuie la crearea unui mediu tolerant. Copiii vor primi și sprijin material, precum hrană caldă, îmbrăcăminte și rechizite. Tot în cadrul acestui proiect, se vor desfășura campanii de conștientizare a părinților cu privire la importanța participării copiilor la școală și vor fi organizate programe de educație parentală.

Îmbunătățirea rezultatelor școlare prin educația atractivă

Conferința  a fost deschisă de managerul proiectului, Augustin Mureșan, care a explicat obiectivele și scopurile acestui proiect: ”Activitățile sunt astfel gândite încât să atragem copiii și părinții către educație. Ne dorim să creăm un context educațional atractiv, în care copiii să-și dorească să participe, adoptând diferite metode, unele cu impact pe termen scurt și concret, precum sprijin material, hrană caldă, activități interesante, pentru ca apoi să intervenim prin programe ce vor contribui la impactul pe termen lung, adică recuperarea decalajului educațional, îmbunătățirea rezultatelor școlare și diminuarea riscului de părăsire a școlii din cauza insatisfacției generate de insuccesul școlar”, a spus Augustin Mureșan.
Conferința s-a încheiat cu un spectacol oferit de către Asociația Culturală "Play" copiilor, părinților și cadrelor didactice prezente la eveniment. Manifestarea a cuprins momente muzicale cu participarea copiilor de la cercurile de chitară ale Asociației Culturale "Play" coordonați de Ilie Vlad, momente de poezie susținute de actorul Claudiu Fălămaș de la Teatrul Gong”, dansuri și cântece populare cu Ansamblul  ”Doina Secașelor”, condus de Ioan Toader și Mariana Cucerzan.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA