Tribuna
PNL
27.000 de cărţi şi materiale educaţionale, donate şcolilor din Sibiu şi din ţară
Liuba STARII
914 vizualizari
27.000 de cărţi şi materiale educaţionale, donate şcolilor din Sibiu şi din ţară

Editura "Veritas" din Austria a donat peste 27.000 de cărţi şi materiale educaţionale pentru şcolile din Sibiu şi din ţară, prin intermediul Depar­tamentului de Pregătire a Personalului Didactic - linia germană din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Sibiu. Cărţile şi caietele însoţite de CD-uri vor fi distribuite cadrelor didactice din şcoli cu sprijinul unei reţele de parteneri implicaţi din comunitatea sibiană.

Potrivit reprezentanţilor ULBS, donaţia generoasă a editurii "Veritas" este rezultatul unui proiect de mobilitate profesională Erasmus + care a contribuit la dezvoltarea unor relaţii solide şi durabile cu parteneri din Austria. În 2016, 30 de învăţători şi profesori austrieci au avut ocazia să asiste la orele de predare în limba germană la câteva şcoli din Sibiu. Participanţii au fost impresionaţi de implicarea profesorilor din Sibiu, dar mai ales de rezultatele pe care aceştia reuşesc să le obţină cu resurse semnificativ mai reduse decât în Austria. Impresiile pozitive au generat o serie de mobilizări ale partenerilor austrieci care au decis să sprijine învăţământul în limba germană cu mate­riale educaţionale dezvoltate la standarde europene. Astfel, editura "Veritas", editură specializată în carte şcolară a făcut o primă donaţie de
23 300 resurse educaţionale în anul 2017. În aprilie, anul acesta, aceeaşi editură a revenit cu o donaţie şi mai generoasă, oferind şcolilor din Sibiu şi din ţară, 27.093 de materiale educaţionale pen­tru învăţământul primar şi gimnazial.

 

Generozitatea editurii austriece

 

Donaţia va fi gestionată şi coordonată de Liane Iunesch, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din Sibiu care se va ocupa de distribuirea resur­selor educaţionale cu sprijinul Comisiei pentru Educaţie a Forumului German din Sibiu şi al Clubului de Afaceri German.

"Am primit o gamă variată de materiale didactice pentru clasele I-VIII pe care cadrele didactice de la secţia ger­mană le pot folosi pentru a construi experienţe de învăţare interactive la clasă, care să stimuleze creati­vitatea elevilor şi să le dezvolte abilităţi esenţiale. Am fost plăcut surprinşi încă o dată de generozitatea editurii 'Veritas', dar şi de promptitudinea cu care s-a mobilizat voluntar o reţea de parteneri din Sibiu. Având în vedere dimensiunea donaţiei, am avut nevoie de tot sprijinul pentru depozitarea, organizarea şi distribuirea materialelor primite. Am reuşit deja să împărţim cu ajutorul voluntarilor o parte din cărţile şi caietele primite în judeţul Sibiu şi vom continua să distri­buim materialele educaţio­nale şi în restul ţării profe­sorilor interesaţi", a spus Liane Iunesch, coordo­natoarea proiectului.

Profesorii din cadrul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic, Specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar în limba germană cât şi conducerea Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane au fost impresionaţi de generozitatea editurii austriece.

"Resursele educaţionale primite vor fi folosite atât în cadrul programului de studii ca reper pentru viitoarele cadre didactice, care vor preda la secţia germană şi reprezintă un sprijin pentru învăţământul în limba germană care este tot mai atractiv, în special în Sibiu. Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, ne-am luat angaja­mentul de a ne implica în comunitate şi de a contribui totodată la îmbunătăţirea sistemului educaţional din România. Îi felicităm pe colegii noştri de la specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar (PIPP) în limba germană şi le suntem recunoscători partenerilor din Sibiu pentru implicare", a spus prof. univ. dr. Sorin Radu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia