Tribuna
250 de mici meşteşugari prezenţi în Muzeul ASTRA
Adrian POPESCU
1321 vizualizari
250 de mici meşteşugari prezenţi în Muzeul ASTRA

 După şapte zile de concurs, cea de-a XIX-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” şi-a desemnat câştigătorii . Olimpiada a fost găzduită de Muzeul din Dumbrava. Proiectul cultural (finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi susţinut de CNM ASTRA în parteneriat cu IŞJ Sibiu şi Institutul Confucius) a fost considerat - de către iniţiatori - un eveniment util şi eficient pentru toţi cei 250 de participanţi. În acest an, alături de elevii din România au concurat şi elevi din China şi Bulgaria. De facto, organizatorii au dorit să creeze un cadru de lucru şi de socializare specific workshop-urilor internaţionale.Cei mici au animat nu numai Muzeul în Aer Liber ci şi Casa Artelor, unde şi-au arătat abilităţile artistice.Tot în această perioadă a avut loc şi a VI-a ediţie a taberei de meşteşuguri: „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, tabără dedicată copiilor / tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. Din Sibiu au participant elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 (cu dizabilităţi mentale) şi Nr. 2 (cu dizabilităţi auditive). Copiii au învăţat să creeze obiecte de inspiraţie tradiţională şi au vizitat Muzeul ASTRA , fiind îndrumaţi de ghizii instituţiei.





comentarii
4 comentarii

DE ce se mediatizeaza evenimentele doar dupa ce au avut loc? Multi copii care se plictisesc in vacanta ar fi putut fi in muzeu......
Parinte
15.07.2014 05:37
Toate evenimentele sunt anuntate de "profesionistii" de la Tribuna doar dupa ce au avut loc, numai evenimentul lor a fost mediatizat cu o saptamana inainte si nici acum nu au terminat cu el. Halal ziar!!!!
cititor
15.07.2014 09:39
Din nou dl Popescu se dovedeste a fi un adevarat jurnalist...si cititor in stele. Stimati parinti, stimati copii, Olimpiada, va avea loc abia in luna august (mai precis intre 7-10 august 2014) si muzeul din Dumbrava va asteapta!
un banc bun!!!
15.07.2014 17:41
Excelent reportaj de la fata locului, mai ales ca acest eveniment VA AVEA LOC LUNA VIITOARE!
Olimpiada
17.07.2014 19:50
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA