Tribuna
22 de spectacole pentru toate vârstele şi gusturile, la Grădina BIS Teatru
Liuba STARII
546 vizualizari
22 de spectacole pentru toate vârstele şi gusturile, la Grădina BIS Teatru
Cât de frumoase sunt serile de vară când te bucuri de un spectacol de calitate în compania prietenilor. Ei bine, la Grădina BIS Teatru (strada Ştefan cel Mare, nr. 56) este din nou prilej de bucurie. Asta pentru că în perioada 19 iulie-15 septembrie se vor desfăşura 22 de spectacole şi evenimente pentru toate vârstele şi gusturile.

Avanpremiera spectaco­lului "Delirium. Din însem­nă­rile unor nebuni" va de­buta vineri, 19 iulie, de la ora 21:30, Stagiunea de vară BIS Teatru. Este vorba despre un dialog imaginar între două figuri emblematice ale artei moderne, şi anume Antonin Artaud (interpretat de Dan Ţilea) - artistul complet (poet, eseist, dramaturg, actor, regizor de teatru) şi pictorul Vincent van Gogh (Dumitru Stegărescu), ambii geniali şi lunatici, a căror nebunie a fost catalizatorul unor creaţii ce şi-au devansat timpul şi au influenţat puternic poste­ritatea. Primul consumă opiu şi îşi duce viaţa într-o perpetuă suferinţă, fiind diagnosticat cu sifilis, iar cel de-al doilea îşi taie o ureche şi se sinucide la 37 de ani. Existenţele lor zbuciumate şi multiplele internări în ospicii sunt la originea unor con­cep­ţii artistice deosebit de valoroase şi inovatoare, adu­se în dialog prin interme­diul teatrului. Scenariul şi regia sunt semnate de Bog­dan Sărătean, iar compo­nenta video de Alexandru Radu. Spectacolul este reali­zat cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda" din Sibiu şi este nerecomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani.

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 21, publicul este aştep­tat să vadă sau să revadă 'Născut în '90", în regia lui Bogdan Sărătean, una din­tre producţiile cele mai repre­zentative marca BIS Teatru, cu atât mai mult cu cât este prezentată la un moment aniversar, Asociaţia Culturală "BIS" împlinind zece ani de activitate. Actorii Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş, toţi trei veniţi pe lume în anii tulburi ce au urmat prăbuşirii regi­mului comunist, vor evoca momente biografice în context social-politic cu ironie, umor şi nostalgie: jocurile copilăreşti, prima iubire, pro­gramele TV, şcoala, siste­mul birocratic, clişeele de gândire, memoria cenzurii. Monologurile lor vor fi intercalate cu momente muzicale şi imagini de arhivă. Cei mici sunt aşteptaţi duminică, 21 iulie, de la ora 11, la "Poveşti africane" cu Shama Leah şi Dada Love, un spectacol in­ter­activ şi educativ, reco­mandat copiilor între patru şi zece ani. Peripeţiile unei fetiţe ce nu-şi ascultă mama şi se lasă păcălită de un cimpanzeu rău intenţionat sunt relatate în română, engleză şi ugandeză, fiind însă perfect inteligibile pentru cei mici. Seara de duminică se va încheia cu un superconcert live, cu intrare liberă, susţinut de Charlie Fălămaş, de la ora 20.

Programul complet al stagiunii poate fi consultat pe pagina de Facebook BIS Teatru. Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziţio­nate online de pe www. kompostor.ro şi de la Gră­dina BIS înainte de fiecare reprezentaţie. Preţul unui bilet este de 20 lei întreg şi zece lei redus. La spec­tacolul pentru copii biletul costă zece lei. Deschiderea Stagiunii de vară "BIS Teatru" este un eveniment cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia