Tribuna
2 morţi şi 20 de răniţi grav în accidentele de la Mediaş
Vasile ANTIPA
894 vizualizari
2 morţi şi 20 de răniţi grav în accidentele de la Mediaş
Cele mai multe dintre accidente s-au produs din cauza neacordării priorităţii de trecere pietonilor care traversau regulamentar sau vehiculelor. Pietonii indisciplinaţi au cauzat de asemenea foarte multe evenimente rutiere grave în municipiul de pe Târnava Mare.
Doi morţi şi aproape 20 de persoane rănite foarte grav. Acesta este bilanţul sumbru al accidentelor de circulaţie produse la Mediaş în primele zece luni ale acestui an. Per total, agenţii Biroului Poliţiei Rutiere Mediaş au anchetat un număr de 47 de accidente de circulaţie, 18 dintre acestea fiind foarte grave, iar alte aproape 30 fiind evenimente rutiere ceva mai uşoare. „De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii octombrie, pe raza municipiului Mediaş s-au produs un număr de 18 accidente grave, soldate cu 2 morţi şi 18 răniţi grav. De asemenea, s-au mai produs un număr de 29 de accidente uşoare, soldate cu 31 de persoane rănite uşor. Pe parcursul lunii octombrie s-au produs 2 accidente, unul grav şi unul uşor, soldat cu o persoană rănită grav şi una uşor.”, ne-a spus subinspectorul Laurenţiu Dudoi, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Mediaş.

Pietonii – în top

Din nefericire, una dintre cele mai afectate categorii de participanţi la traficul rutier sunt pietonii. Fie că nu li s-a acordat prioritate la trecerile de pietoni sau din contră, au încercat  să traverseze străzile prin locuri interzise, pietonii au fost de multe ori victime ale accidentelor de circulaţie. „Cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere în municipiul Mediaş sunt în ordine, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin loc regulamentar. 24,4% dintre accidente s-au produs din această cauză. De asemenea, 20 % dintre accidente s-au produs din cauza indisciplinei pietonilor. În sfârşit, a treia cauză care a condus la producerea a numeroase evenimente rutiere este neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor”, ne-a mai spus Dudoi.
În perioada următoare, toţi agenţii de circulaţie din Mediaş vor participa la acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Poliţiştii vor acţiona în principal la trecerile de pietoni, unde s-au produs cele mai multe dintre evenimentele rutiere, dar şi pe unele dintre cele mai circulate artere din Mediaş.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia