Tribuna
180 de elevi din Sibiu au participat la proiectul ”De-a franceza/ Jouons avec la langue française”
Liuba STARII
1220 vizualizari
180 de elevi din Sibiu au participat la proiectul ”De-a franceza/ Jouons avec la langue française”
Proiectul educaţional ”De-a franceza/ Jouons avec la langue française”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, în parteneriat cu Asociaţia de Prietenie ’’Ille-et-Vilaine’’ Sibiu, Centrul Francofon de Afaceri Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi şase unităţi de învăţământ din Sibiu a ajuns joi, 30 mai, la final.

Activităţile derulate încă din luna martie în şcolile sibiene s-au încheiat cu o festivitate de decernare a diplomelor  pentru toate cadrele didactice, învăţători şi profesori de limba franceză, şi pentru elevii implicaţi în proiect (180 de elevi din clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Şcoala Gimnazială ,”Radu Selejan” şi Liceul Teoretic ”Constantin Noica”). Aceştia au urcat pe scena sălii de festivităţi a BJ Astra Sibiu pentru a se juca în limba franceză, alături de cei 26 de voluntari participanţi la activităţi: elevi de la liceele sibiene de top, precum Colegiul Naţional ”Octavian Goga”, Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” şi Colegiul Naţional Pedagogic ”Andrei Şaguna”. 

”Părinţii celor mici s-au arătat impresionaţi de plăcerea cu care copiii lor au participat la atelierele ludice desfăşurate în şcoli, exersând vocabularul de bază şi sunetele limbii franceze, dar şi finalizarea atelierelor în cadru festiv, unde copiii au cântat, au dansat şi au reacţionat cu multă bucurie la activităţile în limba franceză, pe care voluntarii le-au propus sub formă de joacă”, a spus prof. Laura Pitariu. 

La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, ai Asociaţiei de Prietenie ”Ille-et-Vilaine” Sibiu şi ai Centrului Francofon de Afaceri Sibiu, directori ai instituţiilor şcolare implicate, profesori, elevi şi părinţi. Liceenii şi elevii din clasele a IV-a au recunoscut numeroasele avantaje de care au beneficiat pe parcursul activităţilor, de la dezvoltarea personală, până la entuziasmul de a aprofunda noţiuni de limba franceză.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA