Tribuna
15.000 de elevi intră în "joc" cu filmele la Şcoala altfel
Alexandra CHEŞCU
969 vizualizari
15.000 de elevi intră în

"Hai să ne jucăm!", "Hai să dansăm!" şi "Povestea Lego" sunt cele trei serii de filme cu care 15.000 de copii se vor delecta în cadrul săptămânii Şcoala altfel. În perioada 7-11 aprilie, peste 13.000 de elevi din 23 de localităţi din România şi 2.000 de elevi din Sibiu vor viziona filme documentare din programul Astra Film Junior 2013, cel mai iubit festival al copiilor din ţară.
Acesta este cel de-al treilea an consecutiv când Astra Film Junior ajunge direct la elevi prin intermediul programului Şcoala altfel, tema abordată în 2014 fiind "Jocul".
11 documentare le-au pregătit organizatorii copiilor, elevii având posibilitatea de a călători, prin intermediul filmelor, în diferite colţuri ale lumii. Cu această ocazie ei vor afla, totodată, cum se joacă copiii din lumea întreagă, dar şi cum sunt fabricate jucăriile lor preferate. Iar pentru că în limba română joc înseamnă activităţi distractive, dar şi dans popular, Astra Film Junior îi va iniţia pe copii în tainele dansului tradiţional din diferite culturi ale lumii.

Despre joc şi ştiinţă

Filmele din programul Astra Film Junior on Tour se adresează elevilor de şcoală primară şi gimnaziu, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, producţiile fiind dublate în limba română pentru a înlesni înţelegerea filmelor de către cei mici. Cei care se vor bucura de joaca din filme sunt elevi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Baia Mare, Sighetul Marmaţiei, Târgu Jiu, Ceauru, Băleşti, Corneşti, Râmnicu Vâlcea, Brezoi, Abrud, Loamneş, Alămor, Horezu, Berbeşti, Buneşti şi Mateeşti, la Sibiu, Astra Film organizând în săptămâna Şcoala Altfel proiecţii la cerere pentru elevi din şcoala primară, gimnaziu şi liceu, la sediul Studioului Astra Film din Sibiu: Piaţa Mică, nr. 11. Mai mult, tot pentru elevii sibieni, în colaborare cu Discovery Channel România, Astra Film propune şapte filme de introducere în domenii ale ştiinţelor: chimie, fizică, biologie, medicină, genetică; prezentate de Bill Nye.
„Ne bucurăm că în 2014 programul Astra Film Junior a ajuns să se desfăşoare simultan în 23 de localităţi. Cererea la nivel naţional a fost foarte mare şi în acest an, tot mai mulţi copii dorind să vizioneze filme documentare cu şi despre copii, aduse de Astra Film Sibiu în localităţile lor, lucru posibil şi datorită unui parteneriat de prestigiu cu Institutul Francez din România. Toate Institutele şi Alianţele Franceze din România au preluat acest program sibian marca Astra Film.”, a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.
Astra Film Junior a fost înfiinţat în 2009 de Astra Film Festival, fiind primul program de educaţie vizuală prin film documentar adresat copiilor din România. Astra Film Junior îi antrenează pe cei mici într-un program captivant ce include proiecţii de film, ateliere de creaţie şi concursuri; astfel, în scurt timp a devenit festivalul preferat al copiilor din toată ţara. Astra Film Junior a fost premiat în 2012 la Gala Societăţii Civile, iar până în prezent a înregistrat peste 35.000 de elevi participanţi.



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia