Tribuna
Fabrica Sevis
11 debitori la bugetul oraşului Avrig, persoane fizice decedate, au fost scoşi din evidenţele fiscale ale Primăriei
Dan FRÂNCU
1033 vizualizari
11 debitori la bugetul oraşului Avrig, persoane fizice decedate, au fost scoşi din evidenţele fiscale ale Primăriei

Mai multe persoane fizice din oraşul Avrig, aflate în stare de insolvabilitate, au fost scoase de evidenţa fiscală a oraşului, valoa­rea totală a debitelor acestora (reprezentând amenzi contraven­ţionale) fiind de 14.898 lei.

Pentru a putea finaliza această procedură, reglementată de prevederile legale în vigoare (Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulte­rioare), recent, cu prilejul ultimei şedinţe ordinare, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat o hotă­râre prin care a aprobat opera­ţiunea.

Din păcate, în situaţia dezbă­tută de legislativul local avrigean, scoaterea din evidenţele fiscale ale oraşului şi declararea stării de insolvabilitate s-au aprobat pentru 11 persoane care au decedat între anii 2010 şi 2019.

Cea mai mare sumă ce consti­tuia debit la bugetul Avrigului este de 5.486 lei, sumă totalizată, cel mai probabil, ca urmare a cumu­lării mai multor amenzi contraven­ţio­nale primite de fostul locuitor al oraşului.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmabile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu au venituri sau bunuri urmabile. Scoaterea creanţelor din evidenţele fiscale se poate decide doar atunci când, la sfârşitul perioadei de prescripţie (perioadă în care se pot face verificări), se constată că debi­torul nu a dobândit bunuri urma­bile sau venituri ce pot constitui elemente în cazul unei executări silite. Anularea obligaţiilor fiscale se poate face şi în situaţia în care organul fiscal constată că debi­torul persoană fizică este dispă­rut sau decedat, fără a fi lăsat venituri sau bunuri urmabile.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia