Tribuna
PNL
10 cărți pe care să le citești în această perioadă
10 cărți pe care să le citești în această perioadă

În ziua de azi, tot mai multe companii pun accent pe dezvoltarea personală și profesională a angajaților, ceea ce este un lucru foarte bun. Dacă acum câțiva ani, angajatorii aveau pretenții mai mari, dar nu ofereau posibilități de creștere, acum situația s-a mai schimbat. Marile companii și chiar și agențiile mici asigură accesul la cărți și cursuri pentru angajați.

Astfel, toată lumea are de câștigat. Angajatul învață lucruri noi și se dezvoltă, iar compania are în echipă un profesionist care face o treabă bună.

Dacă ești interesat de beneficii pentru angajați, vrei să le pui la dispoziție informații noi sau dacă pur și simplu îți dorești tu să te dezvolți, ți-am lăsat mai jos o listă cu top 10 cărți de dezvoltare personală.

Cum în această perioadă probabil ai avut mai mult timp liber pentru tine, niște cărți bune nu ar strica. Nu le-am pus într-o ordine anumită, pentru că e important să le descoperi singur și să decizi tu care ți-ar plăcea cel mai mult.

 

1.      ÎNCEPE CU CE NU ÎȚI PLACE, Brian Tracy

Dacă îți este destul de greu să te organizezi și întotdeauna simți că timpul este prea scurt pentru ce ai de făcut sau că îți va fi greu să îndeplinești toate task-urile, atunci această carte este potrivită pentru tine.

Ideea principală a acestei cărți este că întotdeauna trebuie să începi cu sarcina cea mai grea din zi. Astfel îți va fi mai ușor să te ocupi de toate task-urile pe parcursul zilei, fără să te simți epuizat.

Este o carte destul de mică și cu un conținut ușor de citit. Subiectul se bazează pe 21 de principii de bază ale managementului timpului și energiei.

 

2.      TATĂ BOGAT, TATĂ SĂRAC, Robert T. Kiyosaki

Fiecare persoană a primit o anumită educație de acasă și a rămas cu deprinderi în ceea ce privește banii și oportunitățile în viață. După ce vei citi această carte, îți vei da seama de ce ai luat unele decizii de-a lungul timpului și care este perspectiva ta asupra aspectelor financiare. Este un exemplar bun dacă vrei să înveți educație financiară, să fii mai calculat și să privești bogăția ca pe un țel, nu ca pe o lăcomie.

 

3.      LIDER FĂRĂ FUNCȚIE, Robin Sharma

Lumea aleargă după titluri. Tot mai multe persoane participă la workshop-uri pentru angajați pentru a primi o calificare în plus, nu doar pentru a-și mări cunoștințele. “Lider fără funcție” este o poveste care scoate în evidență importanța impactului pozitiv pe care îl ai asupra celor din jur. Viața nu este numai după titluri și funcții importante, ci despre ce lași în urma ta.

 

4.      DE LA BINE LA EXCELENT, Zig Ziglar

Zig Ziglar povestește cum a devenit el un orator de succes și oferă sfaturi despre cum să comunici ceea ce simți cu adevărat pentru a crea conexiuni cu cei din jur. El spune că pentru a ajunge la succes, trebuie să urmezi doi pași importanți: să te perfecționezi într-un domeniu și să te lansezi la o vârstă la care ai credibilitate, dar și mult timp în față pentru a crește.

 

5.      PUTERE NEMĂRGINITĂ, Anthony Robbins

Dacă ar fi să punctăm câteva lucruri importante cu care o să rămâi după această lectură, ar fi:

-         Cum să renunți la frici și fobii

-         Cum să afli ce îți dorești cu adevărat

-         Care sunt cele 5 chei ale bogăției și fericirii

 

6.      PUTEREA DE A TE FACE ASCULTATĂ. Arta Discursului, Viv Groskop

Lucrezi în comunicare, în vânzări sau intri în contact cu multă lume? Viv Groskop are un ghid excelent prin care vei învăța cum să faci față anxietății atunci când trebuie să vorbești în public.

 

7.      CELE 21 DE LEGI SUPREME ALE LIDERULUI, John C. Maxwell

John Maxwell prezintă 21 de principii pe care un lider ar trebui să se bazeze. Toate sfaturile sunt din cei 30 de ani de experiență ai săi, îmbinând în mod constructiv greșelile cu succesul.

 

8.      CUVINTE CARE SCHIMBĂ MINȚI, Shelle Charvet

Ți-ar plăcea să înțelegi comportamentul celor din jurul tău astfel încât să îți poți adapta mesajul pentru fiecare persoană? Atunci cu siguranță această carte este potrivită pentru a vedea dincolo de o simplă conversație.

 

9.      CUM SĂ DEVII REMARCABIL, Dale Carnegie

Cum să fii un coleg și un angajat apreciat? Cum să te remarci în mulțime într-un sens bun? Cum să devii o variantă mai bună a ta? Găsești răspunsurile la toate aceste întrbări în poveștile lui Dale Carnegie.

 

10.  TALENTUL NU ESTE SUFICIENT, John Maxwell

Teoria lui Maxwell spune că toate persoanele sunt talentate la ceva, însă nu mereu își dau seama de acest talent. Iar ce este și mai interesant este faptul că el consideră că a fi talentat nu este suficient pentru a-ți arăta talentul la adevăratul potențial. Trebuie să și muncești.

 

Sperăm că vei regăsi măcar două cărți interesante și utile pentru tine din această listă și că profiți de această perioadă pentru a-ți îmbunătăți performanțele.

comentarii
2 comentarii

Ma gandeam la literatura, la carti serioase!
22.05.2020 12:23
Domnule e cărți de o literatură foarte serioasă. Se vede după numele autorilor care mai de care mai formator celebru. Zig Zang nu vă spune nimic?
22.05.2020 17:24
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia