Tribuna
Apa Canal
1.875 de euro din bugetul Avrigului, pentru o deplasare în Suedia
Dan FRÂNCU
2339 vizualizari

În prima jumătate a lunii aprilie (10-11 aprilie), la Goteborg (Suedia) se va desfăşura cea de-a treia întâlnire de lucru URBAN-NEXUS, unul dintre cele mai importante proiecte europene în care este implicat, în ultima perioadă, Avrigul. Pentru ca oraşul să poată fi reprezentat la această întâlnire, Consiliul Local a adoptat recent Hotărârea nr. 20/2013, prin care a aprobat deplasarea unei delegaţii proprii, formată din trei persoane (primarul Arnold Gunter Klingeis, consilierul local Costin Bădilă şi ofiţerul de comunicare pentru acest proiect, Dorina Alecuşan) şi alocarea sumei de 1.875 euro, din bugetul local, pentru acoperirea cheltuielolor de deplasare. Din suma alocată, 600 de euro vor fi recuperaţi ulterior din bugetul proiectului.
În prima şedinţă a Consiliului Local Avrig ce se va desfăşura după întoarcerea delegaţiei oraşului din Goteborg, va fi prezentată o informare despre acest eveniment.
Consiliul Local Avrig a aprobat implicarea oraşului în acest proiect european în anul 2010, prin adoptarea Hotărârii nr. 114/2010.
Proiectul URBAN NEXUS a fost aprobat de Comisia Europeană la 1 septembrie 2011 şi are un buget total de 1.121.460 euro. Perioada de implementare este de trei ani.
URBAN NEXUS se derulează în cadrul Programului Cadru 7 al Uniunii Europene şi are ca obiective prevenirea şi reducerea presiunilor şi riscurilor asupra mediului, prin dezvoltarea mediului natural, promovarea unui management susţinut al mediului natural, uman şi a resurselor sale, prin îmbunătăţirea cunoştinţelor despre interacţiunile biosferei, ecosistemelor şi a acţiunilor umane, dezvoltarea de noi tehnologii, mijloace şi servicii pentru abordarea globală a problemelor de mediu în scopul prevenirii şi reducerii schimbărilor climatice etc.
Reţeaua de parteneri din cadrul proiectului este compusă din 13 iniţiatori (institute şi organisme de cercetare din Europa-Olanda, Marea Britanie, Spania, Suedia, Bulgaria, Germania şi Franţa), precum şi o reţea complexă de parteneri strategici, printre care se află şi oraşul Avrig.
Prin "Programul ENERGIE LOCALĂ - Contribuţia locală pentru combaterea schimbărilor climatice - Model integrat pentru comunităţile eficiente energetic", Avrigul a fost ales studiu de caz în proiectul URBAN NEXUS. Astfel, pentru realizarea obiectivelor propuse, va beneficia de expertiza şi soluţiile partenerilor reţelei.comentarii
5 comentarii

Inafara de frumoasa vizita la Goteborg va fi URBAN NIX adica CHIX ! pe banii contribuabililor...sau poate nu, va mai aparea un banner in centrul Avrigului!
nula+bula
05.04.2013 08:33
Se pare ca suma alocata pentru aceasta excursie a crescut intre timp. Am inteles ca depaseste 2500 euro!!! Rusineee!
popa
05.04.2013 09:44
.....ceva nu e bine!!!!!......la cat de grasi sunt d-nul primar si d-nul Badila nu cred ca suma de 625 euro o sa le ajunga nici de mancare....dar mai e o solutie...............poate o mananca pe doamna ofiter de comunicare Alecusan........hup....si eu cu cine VOTEZ!!!
AVRIGEANUL TURMENTAT
05.04.2013 12:18
Ma bucur ca se fac deplasari in numele proiectului pentru salvarea mediului, insa nu intelg lipsa de responsabilitate a Consiliului local Avrig, al Primariei Avrig si a GOA Avrig, pentru containerul de gunoi plasat in mijlocul mediului,in satul turistic Valea Avrigului. Pentru acesta nu s-a gasit o modalitate de a fi plasat mai jos, la intrarea in zona turistica? Cei care au cabane mai jos de acesta, nu se deplaseaza pana la container fiindu-le incomod si arunca gunoaiele pe marginea drumului. Un focar de infectie pentru intreaga Vale a Avrigului. Aceasta zona frumoasa merita un singur loc de colectare a gunoaielor(in drum un singur container, zona neamenajata, presatata cu pungi de plastic cu gunoaie imprastiate de caini pe km distanta prin toate gradinile din jur)Zona arata ca o groapa de gunoi, nu mai vorbim de focarul de infectie pe care il intretine, cu caini vagabonzi . Oare nu exista o suma cat de mica in acest proiect pentru amenajarea unui spatiu de colectare a acestor gunoaie. Inteleg ca pentru deplasari in strainatate a alesilor, cu catel si purcel se gasesc bani si de la contribuabili,iar pentru salvarea mediului nu.
Apafi Valentina Maria
05.04.2013 23:33
Mai am o singura intrebare. Cand vin in schimb de experienta finantatorii proiectului acesta de salvare a mediului? Le fac si eu o invitatie la cabana ca sa vada cum este protejata natura pe Valea Avrigului, cum se deverseaza in rau toata apa din piscine,cum arata groapa de gunoi asezata in poarta unui contribuabil. Mai trezitiva alesi, nu v-am delegat numai sa va lafaiti in banii nostri, v-am ales ca sa faceti ceva pentru comunitate.
Apafi Valentina Maria
05.04.2013 23:43
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA