Specialiștii Fundației Conservation Carpathia (FCC) s-au aflat într-un schimb de experiență în localități sibiene aflate de-a lungul versantului nordic al lanțului muntos.
Aceștia au explorat zone precum Arpașu de Sus, Porumbacu de Sus, Avrig și Râu Sadului, identificând oportunități pentru proiecte de educație ecologică și puncte de observare a faunei. Vizita a inclus și o oprire la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.
Vizita delegației FCC vine după ce luna trecută, reprezentanți ai administrațiilor județene și locale sibiene au putut vedea numeroase exemple de bună practică finalizate sau în curs de implementare în localități din județul Argeș.
Prima oprire a fost în zona Lacul Tătarilor din Arpașu de Sus, o turbărie bogată în apă, recunoscută pentru diversitatea plantelor, inclusiv o specie carnivoră, și care a atras atenția cercetătorilor Academiei Române.
La Porumbacu de Sus, vechea „Cabană a Primăriei”, situată pe Valea Porumbacului, a fost identificată ca o posibilă locație pentru un centru educațional dedicat copiilor.
De asemenea, în zona Avrig, Racovița și Turnu Roșu, de-a lungul râului Olt, s-a discutat despre crearea de puncte de observare a păsărilor de apă.
„Noi nu intrăm într-o comunitate pentru a face un proiect. Noi sprijinim o comunitate atunci când aceasta își dorește să dezvolte un proiect. Așa cum și sloganul nostru o arată, noi suntem o fundație pentru natură și oameni”, a declarat Cristoph Promberger, director executiv al FCC.
„Vrem să învățăm de la cei care demonstrează că se pricep foarte bine la ceea ce fac și tocmai de aceea am invitat specialiștii de la Conservation Carpathia să ne ajute cu expertiza lor privind proiectele de educație ecologică și de punere în valoare a siturilor naturale din județul Sibiu, strict în beneficiul comunităților locale. De altfel, acesta este și rolul administrației județene, de a aduce plus valoare și beneficii locuitorilor acestui județ”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.