Sibiul, pe locul 4 în țară la incidența COVID-19. Ne apropiem de 7 la mie

Acasa >

Articol

139 de cazuri noi COVID-19 au fost înregistrate în Sibiu în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri de la debutul pandemiei era, marți, de 82.737. Cu toate că în ultimele 24 de ore nu s-au mai raportat foarte multe infectări, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, incidența la 14 zile pentru județul Sibiu este de 6,63 la mie.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cea mai mare incidență este în Capitală – 9,56 la mie, Cluj – 8,73 la mie,  Ilfov – 6,77 la mie, apoi urmează județul Sibiu.

În spitalele din Sibiu sunt internate 90 de persoane, din care 16 copii. Șapte pacienți adulți sunt în stare gravă, la ATI.

În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate 11.696 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 38 de decese.

Rafila nu exclude valul 7 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat luni dacă există posibilitatea apariției unui val 7 la finalul anului. El a spus că în principiu acest lucru este posibil, dar nu trebuie speriată populația, ci mai degrabă autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a fi cât mai puține victime.

„Eu văd această încetinere a creșterii numărului de cazuri și stabilizare a numărului de cazuri la jumătatea lunii august. În toamnă e posibil să mai existe – și nu aș vrea să facem speculații, dar toată lumea folosește sau manționează această posibilitate a unui nou val pandemic spre sfârșitul anului dacă una dintre tulpinile modificate, care se transmite și mai ușor, devine dominantă”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

El a precizat că aceasta este „ciclicitatea acestei infecții”, cu care oamenii s-au obișnuit.

„Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susținută. Important este să nu avem cazuri grave și să oferim asistență medicală ambulatorie și acces la antivirale oamenilor în valurile pandemice”, a spus ministrul Sănătății.

„E posibil și un val 7, dar nu are rost să sperim lumea. Trebuie să fim echilibrați. Cel mai important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține”.

Întrebat, în continuare, dacă se poate impune obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun, la fel ca în Franța, Rafila a spus că nu există bază legală în acest moment.

„Nu avem pârghia de a instaura această obligație. Ea a fost activă pe perioada stării de alertă, care a fost ridicată. Dacă rămânea starea de alertă în stand-by, atunci se putea, dar excede cu mult competența Ministerului Sănătății”, a spus ministrul.

02 august 2022 la 11:56

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Atenționare: Cod Portocaliu de furtuni puternice și grindină în județul Sibiu
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu de furtuni periculoase și grindină astăzi,...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
Reţinut pentru că a vrut să plătească cu cardul altuia
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut, luni, un tânăr de 20 de...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
“Truck & Bus”. Poliţia controlează transportul de pasageri şi marfă
IPJ Sibiu informează că în perioada 5 - 11 mai, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu desfășoară acțiunea preventivă "Truck...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Sibienii au luat cu asalt Lacul lui Binder: distracție pe apă și pe plajă din prima zi de la deschidere
Sute de sibieni au profitat de vremea frumoasă din minivacanța de 1 Mai și au ales să-și petreacă...
Actualitate
2 min de citit